Ataşehir Barbaros Mahallesi Karanfil Sokak nerede? Ayşe Nejla Yomralıoğlu kimdir, kaç yaşında nereli

Ataşehir Barbaros Mahallesi Karanfil Sokak nerede? Ayşe Nejla Yomralıoğlu kimdir, kaç yaşında nereli
YAYIN TARİHİ: 13.11.2021 10:22:00

​28 yaşındaki mimar Başak Cengiz, mesaisinin hemen ardından otele yürüdüğü anda cani Can Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcıyla canice katledildi. Milyonların tepki gösterdiği bu gelişmenin ardından Can Göktuğ Boz tutuklandı. Can Göktuğ Boz'ın avukatı ve annesi Ayşe Nejla Yomralıoğlu'nun kim olduğu araştırılıyor. 

Can Göktuğ Boz Ataşehir'de mimar Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla vahşice katletti. Türkiye'yi yasa boğan bu üzücü olayın ardından milyonlar tepkisini göstermeye devam ediyor. Aynı zamanda Can Göktuğ Boz'un avukatı ve annesi Ayşe Nejla Yomralıoğlu'nun hayatı araştırılıyor. Peki, Ayşe Nejla Yomralıoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? Ataşehir Barbaros Mahallesi Karanfil Sokak nerede? İşte tüm her şey

KATİL DAHA ÖNCE HASTANEDE YATMIŞ

Şüpheli Can Göktuğ Boz, emniyetteki işlemlerinin sonrasında getirildiği Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’nda Cengiz'i daha evvelsinden tanımadığını, cinayeti ikametinde otururken mutsuzluğa kapılarak işlediğini söyledi. Boz, daha evvel uyuşturucu madde kullandığını fakat aşağı yukarı 6 aydır hiç kullanmadığını, vaka günü de kullanmadığını lakin uyuşturucu kullanması nedeniyle aşağı yukarı 7 sene evvel bir hastanede 17 gün yatarak tedavi gördüğünü belirtti.



AYŞE NEJLA YOMRALIOĞLU KİMDİR?

Başak Cengiz'i vahşice katleden cani Can Göktuğ Boz'un annesi Ayşe Nejla Yomralıoğlu'dur. 

Ayşe Nejla Yomralıoğlu cinayet sonrası yaptığı açıklamada "Ben şüphelinin aynı zamanda annesiyim. Kendisi 14 yaşından beri psikolojik tedavi görmektedir. Verilen ilaçları düzenli kullandıramadık. Son 2-3 senedir tedaviyi reddediyor ve benimle görüşmemektedir.


Sıkıntıların arttığını ben de gözlemledim, akıl sağlığının yerinde olmadığını ben de gözlemledim. Bu sebeple gözlem altına alınmasını ve tedavisinin yapılmasını talep ediyorum" dedi. 

Katil Can Göktuğ Boz ifadesinde, "Çok canım sıkkındı. Bir kadını bıçaklamayı düşündüm. Evdeyken birini öldürmeyi planladım. Elime kılıcı alıp dışarı çıktım.Öldürebileceğim, bana direnemeyen birinin, bir kadının geçmesini bekledim. Karşıma o çıktı, öldürdüm" dedi.

KATİLİN BABASI AÇIKLAMA YAPTI 

Baba Ali Boz, sözlerine şu şekilde devam etti:


"Bir sürü hastane dolaştık. Son üç senedır gayet sakin. Bugüne kadar kimseyle ağız dalaşı yapmayan bir çocuktu. Üç senedır yalnız yaşıyordu. Her gün büroya alıyordum, her akşam uğruyordum, yemek yerdik. Ben oğlumu savunacak değilim. Kelepçe takıp da elimde gezdiremem ki. Bıçakları, kılıçları çok severdi. İnternetten alıyordu, 'alma' diyordum"


SAMURAY KILICINI KİMLER KULLANIR?

Vakizaşi ya da şoto ile ya da tanto ile eş olarak tanınan Samuray kılıcı, buşi katagorisi savaşçılar olan bukeler doğrultusundan kullanılırdı. İki silah birlikte bulunduğunda büyük-küçük manasına gelen dayişo olarak adlandırılır ve samurayların şahsi haysiyet ve sosyal gücünü temsil ederdi. Uzun kılıç açık alanda oluşturulan dövüşlerde kullanılırken kısa kılıç yan silah olarak taşınır ve saplama hedefiyle ya da yakın dövüşlerde ve seppuku amacıyla kullanılırdı.



 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR