Aşılama Sırası 55 Yaş Üzerine Geldi. Uzun Kuyruklar Oluştu…

Aşılama Sırası 55 Yaş Üzerine Geldi. Uzun Kuyruklar Oluştu…
YAYIN TARİHİ: 22.04.2021 09:37:00

Aşı programında 55 yaş üzerine geçildiğinin açıklanmasının hemen ardından vatandaşlar soluğu hastanelerde aldı. Özellikle BioNTech aşısının yapıldığı merkezlerin önünde uzun kuyruklar oluştu. 

Türkiye'de koronavirüs salgınına karşı 14 Ocak'ta başlayan aşılama çalışmaları, yurt genelinde devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama programında yeni bir safhaya geçildiğini duyurdu. Bakan Koca, aşılamada sıra 55 yaşından büyüklere geldiğini belirterek, sırası gelenleri aşı olmaya davet etti. Yapılan açıklamanın ardından, vatandaşlar Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aşı randevusu almaya başladı. E-Nabız uygulamasına yoğun ilgi nedeniyle bir süre erişilemedi. 

Ankara'da önceki akşam iftar sonrası yaşanan yoğunluk dün de devam etti. Çok sayıda kişi aşı olmak için randevu aldıkları hastanelerde aşı kuyruğuna girdi. Ankara Şehir Hastanesi'nde de uzun kuyruklar oluştu. 
BioNTech TERCİHİ KUYRUK OLUŞTURDU

Aşı kuyruğu bugüne kadar ilk kez görüldü. Bunun en önemli nedenlerinden biri 55 yaş üzerinin nüfusta sayısal olarak en büyük grubu oluşturması. Bir diğer neden ise BioNTech aşısının sınırlı sayıda bulunması ve soğuk zincir nedeniyle sadece belli hastanelerde yapılması. BioNTech’i tercih edenler fazla, aşı merkezleri de sınırlı olunca ilk kez kuyruklar oluştu.


İstanbul’da yoğunluğun yaşandığı hastanelerden biri Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Geceden randevu alabilen 55 yaş üzeri vatandaşlar, sabah hastaneye koştu. Yoğunluk olunca aşı sıralarında da sarkmalar yaşandı. Aşı saati geçen bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

“MİNİMUM DAHİ FAYDASI OLACAKSA BU ÇOK GÜZEL BİR ŞEY”

Öte yandan aşı olan vatandaşlar, özellikle sosyal medyada aşı karşıtlığına yönelik paylaşımlara tepkilerini dile getirdi. Cemal Kaplan, dün akşam randevu aldığını belirterek, "Aşıyı bulduysam olmak zorundayım. 'Karşıtlık' demek, onu hiç anlamıyorum. Böyle bir salgın ortamında minimum dahi faydası olacaksa bu çok güzel bir şey" dedi.

Serap Öztürk ise, "Ben de aşı karşıtlarına karşıyım. Bir şekilde herkesin bunu çözümlemesi gerekiyor. Aşıları yaptıracağız ki bu beladan kurtulacağız. Başka türlü nasıl kurtulmayı düşünüyorlar. Herkese aşı olmayı tavsiye ediyorum" ifadelerine yer verdi.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR