Altın Patlayacak! 700 Olacak Dediğinde Kimse Takmamıştı! Altının 1.100 TL Olacağı Günü Açıkladı

Altın Patlayacak! 700 Olacak Dediğinde Kimse Takmamıştı! Altının 1.100 TL Olacağı Günü Açıkladı
YAYIN TARİHİ: 14.01.2022 10:58:00

​Altının fiyatı gram fiyatı 792 TL’yi geçti ve sert bir düşüş yaşayarak 795 TL civarlarında seyretmektedir. İç pazarının böylesine süratli değişimleri doların hareketliliğinden kaynaklanmaktadır. Altında yaşanan böylesine hareketlilik gözleri piyasalara çevirmiş durumda. Vatandaşlar yatırım gerçekleştirmek bağlamında altın alabilmek istemektedir. Fakat uzun vadede altında yaşanan belirsizlik hali insanları hem meraklandırıyor hem de endişelendiriyor.

Ekonomide yaşanan konjektürel dalgalanmalar, altın fiyatları etkiledi ve etkilemeye devam etmektedir. Fiyatlarda yaşanan süratli değişimler ardından ne kadar artış olacak? Sorusunu akıllara getirdi. Uzmanların altında yaşanabilecek rakam ve tarih görüşleri art arda gelmeye devam ediyor. Gram altın 792 TL olduğunda tarihi zirvesindeyken gün içindeki sert hareketler altının 1100 TL olacak mı?  Son dakika gelişmeleri haberlerim.com.tr'de

Altın Fiyatları Rekoru Görebilir

Uluslararası bankadan gelen açıklamalara göre dolara müdahale edilmediği sürece dolarda artış yaşanmaya devam edecektir. Dolayısı ile insanların beklentisi git gide artmaktadır. Gram altında fiyat artışları artık beklenen bir durum haline geldi. Arada bir yaşanacak fiyat düşüşleri küçük çaplı olup altın kendini tekrardan toplayacaktır.




Uzman görüşleri vatandaşları uyarmaya yönelik ipuçları veriyor; altın fiyatları artış trendini koruduğundan halen yatırım olarak altın alanların sayısı epey fazla. Altına yatırım yapan vatandaşların uzun dönemde hep kazanıyor olması altın yatırımının doğru bir yatırım şekli olduğunu gösteriyor. Dövizde yaşanan artışlarla beraber altın rallisi de hız kesmeyeceğe benziyor.


 

Altın Fiyatlarının 1100 TL Olacağı Kritik Tarih Belli Oldu

Değerli madenler, diğer getiri kaynaklarının hareketlerinin etkisi altındadır. Mesela uzun vadeli tahvil faizindeki artış ve artışın korunması durumu ons altın fiyatları sınırlandırmaktadır. Tanınmış uluslararası bankadan da altın ile ilgili tahmin görüşleri yapılmaktadır. Altındaki hareketlilik genellikle yükseliş yönünde olacaktır. Bu durum piyasalarda telaş havası estirmeye devam ediyor. Yatırım yapan vatandaşlar, altın aldığı parayı koruma düşüncesindedir. Altının değerinin azalmasını istemiyor. Bu durumun temel sebebi, dış piyasalara kadar uzanmaktadır. 

Not: Haberimiz yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir. 

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ



DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER