Altın İçin Mart Rallisi Diyen Tunç Şatıroğlu Bombayı Patlattı! Artacak Mı, Düşecek Mi? Altını Olan..

Altın İçin Mart Rallisi Diyen Tunç Şatıroğlu Bombayı Patlattı! Artacak Mı, Düşecek Mi? Altını Olan..
YAYIN TARİHİ: 27.12.2021 12:32:00

Dolar kurlarında son günlerde yaşanan dalgalanmalar neticesinde altın fiyatlarında ki hareketlilikte sürüyor. Altın fiyatları geçtiğimiz haftalarda hızlı bir düşüş gösteren Dolar ve Euro dövizlerinden etkilenerek düşüşe geçmişti. Şu an için 638 TL olan gram altın fiyatları 18 Aralık tarihinde 948 TL' i görmüştü. Son zamanlarda yorumları ile dikkat çeken Tunç Şatıroğlu altın için önemli yorumlarda bulundu.

Altının 2021 yılında izlediği fiyat hareketlerinden yola çıkarak gram altın için 600 'lük seviyelerin alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini yorumlayan Şatıroğlu önümüzde ki yıl mart ayından başlayarak altın fiyatlarında ralli yaşanabileceğine işaret etti. Bu sene yaşanan pandeminin son bulmaması ile altın ONS fiyatlarının yeterli desteği bulamadığını kaydeden Şatıroğlu Omicron varyantında yaşanabilecek olumlu gelişmelerinde etkisi ile önümüzde ki yıl mart ayından sonra altının ONS fiyatlarında yaşanabilecek yükselişlere paralel olarak gram altının değerinde de yükseliş beklentisi olduğu yönünde yorumlarda bulundu. Bu nedenle aralık ayının son haftasına girdiğimiz günler içerisinde altının gram fiyatının geldiği seviyeyi alım fırsatı olarak değerlendirebileceğini yorumlarına ekledi.

Döviz Kurlarında Yaşanan Gelişmeler Altın Yatırımcılarını da Etkiledi


Altın kurları döviz hareketlerine paralel 18 Aralık tarihinde en yüksek gram altın değerini gördükten sonra USD 'ın düşüşüne paralel gerilemiş gram altın 638 TL'yi görmüştü. Bu gelişmeler paralelinde son günlerde yaptığı piyasa tahminleri ile adından söz ettiren Tunç Şatıroğlu ONS altın için de bir yorumda bulundu.




Yaptığı yorumunun içeriğinde ONS altın değerinin hareketli seyri incelendiğinde önümüzdeki sene mart ayından itibaren çıkışın başlayabileceğine dair açıklamalarda bulunmuştur. ONS altının bu sene kapanışında 1805 USD ve üzerinde kapanması doğrultusunda bu yükseliş trendinin başlayabileceğini belirten Şatıroğlu bu değerlerin önümüzdeki sene 1960 Dolar seviyesine çıkabileceğini belirtmiştir. Dövizi riskli bulan yatırımcılar için altın alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini eklemiştir.




 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR