Alarm Verildi! 100 Bini Göreceğiz Uyarısı! Okullar Kapanacak mı? Kısıtlamalar Geri mi Geliyor!

Alarm Verildi! 100 Bini Göreceğiz Uyarısı! Okullar Kapanacak mı? Kısıtlamalar Geri mi Geliyor!
YAYIN TARİHİ: 7.01.2022 20:44:00

Yasaklar geri mi geldi? Sokağa çıkma yasağı olacak mı? Kafe, restaurantlar kapanacak mı? Okullar yüz yüze eğitime aramı veriyor?

Korona virüste vakalar her geçen gün artmaya devam ediyor. Özellikle son günlerde vaka oranlarında yaşanan büyük artışla beraber akla okullar kapanacak mı? Kısıtlamalar geri gelecek mi sorularını akla getiriyor. Koronavirüste yaşanan bu hızlı artış kısıtlama tartışmalarına sebep olmaya devam ediyor. Korona virüs vakalarında 66 binin görülmesi ile rekor artış yaşandı. Bu rekor vaka sayılarının bir kaç haftada pik yaparak 100 binleri göreceği belirtilmektedir.

Alınan verilere göre, vaka sayıları 10 gün içinde 3 kat arttıği açıklaması yapıldı. Bu kapsamda gerçekleştirilen toplantılarda, rekor seviyelere ulaşan bu vaka sayılarının birkaç hafta içerisinde 100 bine ulaşacağı yorumları yapılmaya başlandı. Alınan verilere göre, en yüksek test pozitiflik oranı %14.29, salgının üreme hızı 1.21 olmuştur. 100 binde haftalık vaka sayısı 343’e yükselmiştir.

İSTANBUL VE ANKARA'DA BÜYÜK ARTIŞ!

Uzmanlar tarafından açıklamalar gelmeye devam ederken, ölümlerin 7 günlük ortalamalı değeri ise bir hafta içerisinde yüzde 11 gerileme gösterdi. Bu kapsamda Uzmanlar tarafından, “Salgının üreme hızını hesaba katarsak, günlük vaka tahminen 90-100 bine kadar çıkabilir. Bu civarda pik yaparız. Ankara’da, İstanbul’da vaka sayısı hızla artıyor. Virüs, aileden birisinde ortaya çıkışının 1-3’üncü gününde diğerlerinde de ortaya çıkıyor” açıklamaları yapıldı.

YÜZDE 90'I AŞISIZ!


Dünyada pandeminin geldiği noktaya bakıldığında, ABD’de 1 milyonun üstünde yeni Koronavirüs vakası ile rekor kırıldığı ortaya çıkmaktadır. Bu kapsamda alınan verilere göre, hastaneye müracaatların arttığı görülürken, yoğun bakım ve oksijen desteği ihtiyacının önceki dalgalara oranla daha az olduğu tespiti de yapılmaktadır. Hastane kabullerinin %50-65’inin başka bir sorun için geldikleri ve sonuçlarının ise pozitif çıkanlardan oluştuğu açıklaması yapıldı. İngiltere’de ise koronaviriüs vakalarında yoğun bakımlarda yatan hasta sayıları yüzde 90’ının aşısızlardan oluştuğu açıklamaları yapıldı.

PEKİ YENİ KISITLAMALAR NELER OLACAK?
 

Koronavirüs vakalarında yaşanan bu artışlarla beraber, yapılan değerlendirmeler sonucunda bu hızla artışa dur demek adına noktasal bazı önlemlerin alınması da gündemde yer aldı. Bu kapsamda kararların sömestr tatiliyle beraber hayata geçirilebileceği gündemde yer almaya başladı. İşte yeni önlemler ile ilgili gündeme gelen o önerilerden bazıları şu şekildedir;

YÜZDE 50 SINIRLAMASI GÜNDEMDE!

Vakaların artışını önlemek adına gündeme gelen kararlardan biri de Tiyatro, Sinema konser, lokanta gibi toplulukların bir araya geldiği mekânlarda yüzde 50 kapasite sınırlaması getirilmesi de gündeme gelen önlemler arasında.

MEKANLARA 3. DOZ ŞARTI GÜNDEMDE: Son bir haftada, Türkiye’de, bir hafta sonunda 200 bin seyircinin stadyumlara gittiği ve bununla beraeber de vakasayılarında  patlamasına etkisi olduğu açıklaması yapılırken, Türkiye Futbol Federasyonu’nun maçlara girişte 3. doz şartı getirmesinin, kapalı mekanlarda da uygulanabileceği konuşulmaya devam ediyor.

SÖMESTR UZASIN ŞARTI GÜNDEMDE

Son zamanlarda rekora koşan vaka sayıları ile beraber gündeme gelen 
Okullarda yüz yüze eğitimin devam etmesi kararının alınmasına rağmen, 21 Ocak 2022 ve 7 Şubat tarihleri arasındaki sömestr tatili ile beraber yaşanacak kesintili süreç ile beraber önemli sonuçları olacağı, karantina altına alınan sınıf sayılarında artış yaşandığı, uzun tatilin bunun kesintiye uğramasını sağlayacağı değerlendirilmek



DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR