Akrep Nalan Neden Akrep Sandığınız Gibi Değil Akla Hayale Sığmaz! ‘Gençliğimiz Siliniyor’ Hayatını..

Akrep Nalan Neden Akrep Sandığınız Gibi Değil Akla Hayale Sığmaz! ‘Gençliğimiz Siliniyor’ Hayatını..
YAYIN TARİHİ: 4.03.2022 11:17:00

Türkiye’nin hafızasında Akrep Nalan olarak yer edinen asıl adı Füsun Nalan Açın olan usta şarkıcı, 67 yaşında hayatını kaybetti. 2022’nin acı kayıplarından biri olan Akrep Nalan’ın vefatı tüm Türkiye’yi kedere sürüklerken hayatı hakkında pek çok detay merak ediliyor. Ama içlerinde öyle bir konu var ki belki de yıllardır en çok merak edilen soru bu. Akrep Nalan neden akrep? Sorusu günün en çok merak edilen sorusu. İşte yanıtı…

Hayat Bilgisi’nin Fidan hocası, pop müziğin ‘Karlar Düşer’i Akrep Nalan, 67 yaşında hayata gözlerini yumdu. Akrep Nalan’ın ölüm haberi tez duyuldu, tüm Türkiye’yi, yasa sürükledi. Bir süredir hastanede tedavi gören Akrep Nalan’ın vefat haberini duyuran ise Özgür Aras olurken hayatı ve en çokta neden ‘akrep’ lakabını aldığı merak ediliyor.



1954, Ankara doğumlu olan Akrep, muhasebeci olarak çalıştıktan sonra soluğu sahnelerde aldı. İlk kez 1980 yılında sahneye çıkan Akrep nalan daha sonraları dinleyici kitlelerini giderek arttırdı. Sonrasında da İstanbul’a geldi. Füsun Nalan Açın’ı, Türkiye’nin Akrep Nalan’ı yapan da İstanbul’a gelmesi oldu. Peki Akrep Nalan adı nereden geliyor?




At yarışını çok seven Akrep Nalan, 1978 yılında aldığı Akrep lakabını. Oynadığı bir at yarışında altılı tutturan ve tutturduğu atın adının ‘Akrep’ olması nedeniyle Akrep lakabını alan Akrep Nalan bundan esinlenerek sahne adını da Akrep Nalan olarak kullanmaya başladı. Zaten sonrası da geldi ve tüm Türkiye onu Akrep Nalan olarak tanıdı.


 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR