Akaryakıt Ve Otogaz Zammı İçin Akıllara Zarar Duyuru Geldi! Benzin, Motorin Ve LPG’ye İnanılmaz Zam

Akaryakıt Ve Otogaz Zammı İçin Akıllara Zarar Duyuru Geldi! Benzin, Motorin Ve LPG’ye İnanılmaz Zam
YAYIN TARİHİ: 16.02.2022 11:05:00

Benzin, motorin ve LPG’ye inanılmaz zam açıklaması geldi. Akaryakıt fiyatına zammı tetikleyen petrol 96 doları aşarken ekonomist Atilla Yeşilada doğrultusundan bir açıklama yapıldı. Yeşilada açıklamalarında enerji fiyatlarında oynanan oyunu ifşa eder iken petrol fiyatlarının 100 doların üzerinde tutulacağını bildirdi.

Benzin, motorin ve LPG’ye dev zam açıklaması geldi. Milli Gazete’nin aktardıklarına göre dolar kurunun yüksekliği ve Brent petrolün 95 dolara koşması, akaryakıt fiyatlarına peş peşe zammı yanında getirmişti. Ocak ve Şubat ayında ardı arka kısmına  zam gelen benzin ve motorin fiyatları 16 TL’ye dayanmış, LPG ise 10 TL’ye çıkmıştı. Brent Petrol bugün itibarıyla 96 doları geçti. Bu kapsamda akaryakıt ve otogaz yani benzin, motorin ve LPG fiyatlarına da zam yapılması bekleniyor.

AKARYAKIT VE OTOGAZ ZAMMI İÇİN AKILLARA ZARAR DUYURU GELDİ! BENZİN, MOTORİN VE LPG’YE İNANILMAZ ZAM


Dolar kuru ön görü ve yorumlarıyla ilgi çeken ekonomist Atilla Yeşilada’dan akaryakıt fiyatlarına zammı tetikleyecek ilgi çeken petrol fiyatları analizi geldi. Yeşilada yaptığı açıklamalarında akaryakıt fiyatlarına zam gelebileceğini belirtti. Açıklamalarında ABD ve Rusya’nın Ukrayna üstünden yaşadığı gerilime değinen Atilla Yeşilada şu şekilde devam etti:

“Putin’in derdi Ukrayna’yı işgal etmek değil. Amaç çok, çok uzun vakit Ukrayna gerginliğini en yüksek noktada tutup, enerji fiyatlarının zirvede kalmasını sağlamak”

Yeşilada açıklamalarında Putin’in maksadı Batı’ya vuruş vurmak olduğunu açıkladı ve Brent’i bir sene dolar 100/varilin üzerinde tutulacağını şu sözlerle paylaştı:

“Brent’i bir sene dolar 100/varilin üzerinde tut, enflasyona alışık olmayan ahali demokrasiden çıkıp faşizme dönsün. Yapabilir mi? Yapabilir. OPEC’de çok atıl kapasite yok. Bütün dünyada atıl kapasite düşük, zira bundan sonra petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerine/yatırımlarına kaynak bulmanın sermaye maliyeti arttı. Doğalgaz daha da beter. Avrupa tamamıyla Rusya’nın elinde oyuncak”

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR