Acilde Skandal! Koronavirüs Hastası Olarak Gitti Kafa Travmasından Öldü…

Acilde Skandal! Koronavirüs Hastası Olarak Gitti Kafa Travmasından Öldü…
YAYIN TARİHİ: 19.04.2021 08:56:00

Antalya'da koronavirüs hastası Sami Gülhancıoğlu (61), tedavi için kaldırıldığı hastanenin acil servisinde iki kez yataktan düşerek kafatasında çatlak oluştu. Gülhancıoğlu, 9 gün sonra hayatını kaybetti.

Kafatasında oluşan çatlak nedeniyle yapılan ameliyattan 9 gün sonra hayatını kaybeden Gülhancıoğlu'nun ölüm nedeni 'künt kafa travması' ve 'Covid' olarak belirtildi. Gülhancıoğlu'nun yakınları, ihmal gerekçesiyle hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.

KORONAVİRÜSTEN GİTTİ TRAMVADAN ÖLDÜ

Antalya’da koronavirüse yakalanan Sami Gülhancıoğlu, 1 Nisan’da yakınları tarafından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil serviste muayene edilen Sami Gülhancıoğlu, iddiaya göre kendinden geçip yataktan düştü. Görevliler tarafından kaldırılan Gülhancıoğlu, yeniden yatağa oturtuldu. Gülhancıoğlu, kısa süre sonra yeniden bilincini yitirip zemine düştü.

Yapılan kontrollerde, Gülhancıoğlu’nun kafatasının çatladığı ortaya çıktı. Aynı günün akşamı ameliyat edilen Gülhancıoğlu, yoğun bakıma kaldırıldı.

Burada tedavisi devam eden Gülhancıoğlu, 10 Nisan günü saat 18.30 sıralarında yaşamını yitirdi. Ölüm belgesine ‘künt kafa travması’ ile ‘Covid’ yazılan Gülhancıoğlu’nun cenazesi, işlemlerin ardından toprağa verildi.

İKİ KEZ YATAKTAN DÜŞTÜ


Gülhancıoğlu’nun ölümünde hastane görevlilerinin ihmali olduğunu ileri süren yakını Kadir Tokgöz, suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. 

Tokgöz, hastanenin acil servisinde eşi Hatice Tokgöz ile birlikte bekleme yerinde oturdukları sırada personelin giriş ve çıkışlarında kapının açıldığını, bu sırada Sami Gülhancıoğlu'nun yataktan düştüğünü eşinin fark ettiğini söyledi. Daha sonra personelin kayınını tekrardan yatağa kaldırdığını ifade eden Tokgöz, "Biz otururken bir ara 'Güm' diye bir ses geldi. Eşim bana, 'Sami'yi gene düştü' dedi. Bu sırada kapı açıldı. Kayınım iki yatak arasına ikinci kez düşmüştü. Kafası yarılmıştı" diye konuştu.

ÖLÜM NEDENİNE İTİRAZ EDİLDİ

Gülhancıoğlu'nun, gerekli izinlerin verilmesinin ardından aynı günün akşamı önce ameliyata, daha sonra yoğun bakım ünitesine alındığını belirten Tokgöz şu ifadelere yer verdi: “Sami Gülhancıoğlu, gerekli izinlerin verilmesi ardından beyin cerrahı tarafından ameliyat edildi. Burada 9 gün yoğun bakımda kaldı ve 10 Nisan saat 18.30 sıralarında kaybettik. Ameliyatı yapan doktor ‘hakkınızı arayın’ dedi.

Ölüm nedeni olarak önce ‘Covid’ yazıldı, itirazımız üzerine ‘künt kafa travması’ yazıldı. İhmali bulunan kişilerden şikayetçiyiz.”

OĞLU DA KORONAVİRÜS TEDAVİSİ GÖRÜYOR

Hastane yönetiminden yapılan açıklamada konuya ilişkin idari soruşturma yürütüldüğü belirtildi. Bu arada, Gülhancıoğlu’nun annesi İsmet Gülhancıoğlu’nun (87) Covid hastalığından hayatını kaybettiği, oğlu İsmet Gülhancıoğlu’nun (37) ise hastanede tedavisinin sürdüğü belirtildi.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR