ABD’den Korkutan Açıklama: ‘Yeni Dalga’ Eşiğindeyiz…

ABD’den Korkutan Açıklama: ‘Yeni Dalga’ Eşiğindeyiz…
YAYIN TARİHİ: 8.04.2021 09:55:00

ABD Başkanı Joe Biden'ın corona virüsü müdahale ekibinin baş tıbbi danışmanı Dr. Anthony Fauci, ABD’nin korona salgınında yeni bir dalganın eşiğinde olduğunu söyledi.

Koronavirüs kapsamında önlemler alınmaya devam ederken korkutan haber ABD’den geldi. ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID) Direktörü ve ABD Başkanı Joe Biden’ın corona virüsü müdahale ekibinin baş tıbbi danışmanı Dr. Anthony Fauci, ABD Ulusal Basın Kulübü yaptığı ropörtajda, “Gerçekten bir dalgalanmanın eşiğindeyiz. Şu anda gerçekten kritik bir zaman çünkü bir dalgalanmaya kolaylıkla girebiliriz” ifadelerine yer verdi.

Fauci, Ocak'tan bu yana ABD'de vaka sayısının düştüğünü fakat vaka sayılarının yeniden yükselişe geçtiğine vurgu yaparak ülkenin kuzeyinde günlük vaka sayısının 30 binlere yaklaştığını belirtmişti. Fauci, “Günde 60 bin vakaya ulaşırsak, başka bir dalgaya girmiş oluyoruz” dedi.
“TEDBİRLERİ GEVŞETMEK VERİLEN ÇABALARI BOŞA ÇIKARIR”

ABD'de Covid-19'a karşı yürütülen aşılama kampanyasında belirlenen hedeflere ulaşıldığını varsayan Fauci, maske takma ve sosyal mesafe kurallarının gevşetilmesinin yanlış olacağını belirtti. Fauci, “İnsanlar gerçekten Covid-19 yorgunluğu dediğimiz şeye sahipler, tedbirleri gevşetmek salgını kontrol altına almak için verilen çabaları boşa çıkaracaktır” dedi.


ABD’de Mayıs ayının sonuna kadar tüm yetişkin nüfusun aşılanması hedeflenirken, aynı zamanda çocuklara aşı uygulanması konusunda klinik çalışmaları devam ediyor. 

ABD’de Pfizer-BioNTech ve Oxford-AstraZeneca aşılarının yanı sıra Moderna, Novavax, Sanofi ve Johnson & Johnson aşılarından toplamda 1 milyar 210 milyon doz sipariş edildi.

Geçtiğimiz Perşembe günü ABD'de 4 milyon Covid-19 aşısı uygulanarak, günlük aşılamada rekor kırılmıştı. Biden ise, Mayıs ayı sonuna kadar 200 milyon doz Covid-19 aşısı uygulama hedefini duyurmuştu.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR