4.500 TL, 5000 TL, 6000 TL Maaş Alan İşçi, Memur En Fazla Ne Kadar Kredi Çekerek Ev Alabilir?

4.500 TL, 5000 TL, 6000 TL Maaş Alan İşçi, Memur En Fazla Ne Kadar Kredi Çekerek Ev Alabilir?
YAYIN TARİHİ: 24.02.2022 10:30:00

Kendi evini almak isteyenler konut kredisi çekerek ev sahibi olabilmektedir. Ancak konut kredisi kullanmak için düzenli gelir şartı bulunmaktadır. Kredi tutarları kişilerin aylık gelir oranlarına göre hesaplanmaktadır. Konut alımlarının büyük bir kısmının konut kredisi ile yapılması, kredi oranlarını da merak ettirmektedir.

Peşinat biriktiren vatandaşlar, konut kredilerine başvurarak ev sahibi olmak için gerekli krediyi, başvurarak alabiliyor. Konut kredisi çekmek isteyen bir kişi için düzenli gelir şartı aranıyor. Bu maaş asgari ücret dahi olsa belirli ve makul oranlarda kredi çekilebiliyor. Kredi hesaplamalarında kullanılan en üst oran ise kişilerin maaşının %70’i olarak değerlendiriliyor.

Aylık 5000 TL Kazanan Biri İçin Ev Kredisi Ne Kadar?

Bankaların mevzuat uygulamalarında yer alan maaşın %70 kadar kredi onayı herkes için geçerli olmaktadır. İşçi ve memurlar için inisiyatif kullanan bankalar 4.500 TL, 5000 TL, 6000 TL maaşa makul oranlar uygulayarak, vatandaşları ev sahibi yapmaktadır. Güncel faiz oranları ile 120 ay vadeli şekilde kredi çekerek ödemeler yapılabilir. Buda bütçenize uygun bir şekilde kredi çekebilmenizi mümkün kılmaktadır.

5000 TL maaş alan bir işçi ya da memur, maaşının %70’lik oranı kadar aylık kredi taksiti ödeyebilmektedir. Bu da aylık olarak 3.500 TL yapmaktadır. Güncel faiz oranları ile toplam kredi miktarı 5000 TL kazanan biri için ortalama olarak banka kredisi 190 bin TL ile 220 bin TL arasında değişmektedir. Bu sayede vatandaşların uygun kredi oranları ile ev sahibi olması da kolay olmaktadır.

Bankalara Göre Değişen Oranlar

Bankalar, düzenli maaşa sahip olan memur ve işçi için inisiyatif almaktadır. Kişilerin kredi puanına göre kredi veren bankalar, yüksek limitlere çıkabilmektedir. Bankalar, kredi puanına göre risk alarak, yüksek oranlarda krediyi düzenli maaşı olan kişilere vermektedir.

Özel bankalar, bir evin ekspertiz değerinin %80’, kadar kredi verebilmektedir. Bu durum kamu bankalarında ise %90 oranlarına kadar ulaşmaktadır. Böylece farklı bankaların farklı kredi faiz oranlarını devreye soktuklarını ifade etmek mümkün olmaktadır.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR