3600 Ek Gösterge, EYT, Genel Af, Cezai İndirim, Nafaka Ve 0.49 Kredi Meclise Geldi! İşte Detaylar

3600 Ek Gösterge, EYT, Genel Af, Cezai İndirim, Nafaka Ve 0.49 Kredi Meclise Geldi! İşte Detaylar
YAYIN TARİHİ: 6.01.2022 09:14:00

Yeni yılda pek çok vatandaşı yakından ilgilendiren düzenlemelerin TBMM’ye gelmesi bekleniyor. Bu düzenlemelerin başında düşük faizli krediler, nafaka düzenlemesi ve 3600 ek gösterge yer alıyor.

Vatandaşların yaşadığı problemleri azaltmak, gelir düzeyini yükseltmek ve istihdamı artırmak için 2022 yılında TBMM’nin yoğun bir şekilde çalışması bekleniyor. Peki, yeni yılda vatandaşları hangi düzenlemeler bekliyor? İşte detaylar…

2022 EYT’nin Çözüm Yılı Olabilir

Türkiye’de çok sayıda kişi emekli olmak için gereken çalışma yılı ve prim günü şartlarını yerine getirmesine rağmen yaş şartını sağlamadığı için emekli olma hakkı elde edemiyor. Oldukça uzun bir süredir gündemde olan EYT’nin 2022 yılında çözüme kavuşturulabileceği ve bu kişilerin emeklilik hakkı elde edebileceği ifade ediliyor. 

Süresiz Nafakaya Düzenleme 

Yine çok sayıda kişinin mağduriyet yaşadığı alanlardan bir diğeri de nafaka uygulaması. Bu noktada mağduriyetlerin giderilmesi için TBMM’nin süresiz nafaka uygulamasını yürürlükten kaldırılması bekleniyor. 

Nafaka uygulamasının sağlıklı bir şekilde yürümesi ve her iki tarafı da mağdur etmemesi için evli kalınan dönem kadar ödenmesinin gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Destek Kredilerinde Faiz Oranları Düşebilir

Koronavirüs pandemisinin ilk ortaya çıktığı dönemde yüzde 0.49’dan başlayan faiz oranları üzerinden destek kredileri verilmiş ve vatandaşlar bu kredilerle gerekli ihtiyaçlarını karşılayabilmişti. Ülkemizde salgın süreci hala devam ediyor ve Omicron varyantından dolayı vaka sayıları artıyor, bu noktada vatandaşların maddi zorluk yaşamaması için düşük faizli krediler tekrardan hayata geçirilebilir. 

3600 Ek Gösterge 

EYT ile birlikte oldukça uzun bir zamandır gündemde yer alan 3600 ek göstergenin 2022 yılında çözüme kavuşturulması bekleniyor. Bu düzenleme ile birlikte memurlar hem maaşlarında ciddi bir artış yaşayacak hem de emekli ikramiyelerinde 35 bin TL’lik artış olacak. Konuyla ilgili çalışmaların 2022 yılı sonunda tamamlanacağı düşünülüyor. 

Genel Af İddiaları

Korkusuz yazarı Ahmet Takan oldukça dikkat çeken bir iddia ortaya attı. Takan, 2023 yılında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde genel af düzenlemesi yapılabileceğini ifade etti. Meclis’in yeni yılda genel af için çalışma yapabileceği de ifade ediliyor. 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR