2022 Sözleşmeli Öğretmenlik Branş Dağılımı! meb.gov.tr: MEB Sözleşmeli Öğretmenlik Boş Kontenjanlar!

2022 Sözleşmeli Öğretmenlik Branş Dağılımı! meb.gov.tr: MEB Sözleşmeli Öğretmenlik Boş Kontenjanlar!
YAYIN TARİHİ: 31.01.2022 13:59:00

meb.gov.tr: ​Sözleşmeli Öğretmenlik atama sonuçları hedefiyle heyecanlı bekleyiş başladı. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adayların tercih sonuçları açıklanacak. Adaylar şimdiden Sözleşmeli Öğretmenlik boş kontenjan listelerini merak eder oldu. İşte 2022 senesi sözleşmeli öğretmenlik boş kontenjanları ve sözleşmeli öğretmenlik dal dağılımı listesi..

meb.gov.tr: 2022 yılı sözleşmeli öğretmenlik boş kontenjanları ve sözleşmeli öğretmenlik branş dağılımı listesi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bu anlamda sözleşmeli öğretmenlik atama neticeleri için son aşamaya geçilmiş oldu. MEB doğrultusundan yayınlanan 15 bin öğretmen atamasının yüzde 50'sinin İstanbul’a uygulanacağı belirtildi. Son dakika gelişmeleri haberlerim.com.tr'de

2022 Yılı Sözleşmeli Öğretmenlik atamaları nasıl yapılacak?


1. Sözlü imtihan da başarılı olanların atamaları, seçimleri de öneme alınarak sözlü imtihan puanı avantajına göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

2. Sözlü imtihan puanının eşitliği durumunda KPSS puan avantajı öneme alınır; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibariyle evvel mezun olmuş olana, bunun aynı olması durumunda yaşı büyük olana, eşitliğin bozulmaması durumunda ise imtihan neticesi yeni belirtiler adaya evvellik tanınır.

2022 Sözleşmeli Öğretmenlik Boş Kontenjanlar!


Branş ve kontenjan dağlımı, öğretmen doluluk seviyesi ve gereksinim duyulan alanlar göz önünde bulundurularak yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de sık sık dile getirdiği gibi temel eğitim alanına öncelik verildiği gözlemlendi. Bu kapsamda en çok atama yapılacak alanlar sırayla 2 bin 175 kontenjanla sınıf öğretmenliği, bin 755 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği ve bin 302 kontenjanla okul evveli öğretmenlik oldu.

Öte yandan din kültürü ve ahlak bilgi kapasitesi öğretmenliği için bin 30, ilköğretim matematik öğretmenliği amacıyla bin 1, İngilizce öğretmenliği amacıyla 857, rehberlik öğretmenliği için 804, matematik öğretmenliği amacıyla 733, fen bilimleri öğretmenliği için 702, Türkçe öğretmenliği için 698, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği amacıyla 501, gövde eğitimi öğretmenliği amacıyla 39'u milli sporcu olmak üzere 390 kişilik kontenjan oluşturuldu. Öğretmenlik için atamaya temel teşkil eden 110 alandan her biri için de kontenjan verildi.












2022 Sözleşmeli Öğretmenlik Göreve Başlama Süreci 


Atama kararnameleri, il millî eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecektir. Ataması yapılanların müracaatta belirttikleri elektronik posta adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre elektronik ortamda tebligat yapılacaktır. Elektronik posta adresinin yanlış ya da eksik olması ya da aktif olmaması halinde oluşacak hukuki sonuçlardan adaylar mesul olacaktır.



Sözleşmeli öğretmen olarak ataması yapılanlardan vazifeye başlama prosedürü sırasında alttaki belgeler istenecektir:

* Aday doğrultusundan müracaat sırasında sisteme girilen/beyan edilen atamaya temel (mezuniyet belgesi ya da diploma, varsa formasyon belgesi, varsa denklik belgesi, felsefe bölümü mezunlarından 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji; sosyoloji bölümü mezunlarından 8 kredi mantık, 16 kredi felsefe, 16 kredi psikoloji aldığına dair belge v.b) belgelerin aslı,

* Son altı ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (6 adet),

* Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir),

* Başvuru sırasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî makale ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi,

* Sıhhat hali tarafından öğretmenlik vazifesini yapmasına engel bir hali olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alıncak sıhhat kurulu raporu,

* Güncel tarihli Adlî Sicil Kaydını gösterir belge istenecektir.



DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR