2022 PÖH, PA-PMYO, POMEM, PAEM Polis Alımı! 2022 Polis Maaşları! 2022 Polis Alım Şartları Nedir?

2022 PÖH, PA-PMYO, POMEM, PAEM Polis Alımı! 2022 Polis Maaşları! 2022 Polis Alım Şartları Nedir?
YAYIN TARİHİ: 11.02.2022 18:15:00

​2022 PÖH, PA-PMYO, POMEM, PAEM Polis alımı tarihleri ve müracaat şartları kişilerin gündeminde yer alıyor. Bu anlamda haberimizde 2022 senesi PÖH, PA-PMYO, POMEM, PAEM Polis alımı tarihleri ve müracaat şartlarını sizler amacıyla sıraladık. Özellikle PÖH olmak isteyen adaylar, EGM'nin yaptığı polis alımlarına başvuru yapacak.

2022 PÖH, PA-PMYO, POMEM, PAEM Polis alımı tarihleri ve başvuru şartları Polis adayları tarafından oldukça merak ediliyor. 2022 senesinde yapılacak polis alımları amacıyla rakamlar netleşmeye başladı. Memur alımı amacıyla bekleyen binlerce lise ve üniversite mezunu aday bağlamında beklenilen haberler gelmeye başladı.



 

2022 POMEM POLİS ALIMI 


28. Dönem POMEM polis alımı amacıyla imtihan tarihleri adayların gündeminde yer alıyor. En son 27. Dönem POMEM neticeleri açıklanmış gözler yeni alımların uygulanacağı tarihe çevrilmişti. Lisans mezunu 62.175 erkek ile 16.000 bayan, ön lisans mezunu 16.000 erkek ile 4.000 bayan aday olmak üzere toplam 98.175 aday imtihan aşamalarına katılmaya hak kazandı. Peki POMEM polis alımı ne zaman? 28. Dönem POMEM polis alımı imtihan giriş yerleri duyuruldu mı?

28. Dönem POMEM imtihan tarihleri şimdilik netlik kazanmadı. Açıklama gelince haberimizdeki konumunu alacaktır.



28. Dönem POMEM giriş imtihanına başvurular 27 Aralık 2021 – 07 Ocak 2022 tarihleri arasında alındı. Lisans mezunu 62.175 erkek, 36.007 bayan ile ön lisans mezunu 42.096 erkek, 24.564 kadın olmak üzere toplam 164.842 aday müracaatta bulundu. Lisans mezunu 62.175 erkek ile 16.000 bayan, ön lisans mezunu 16.000 erkek ile 4.000 bayan aday olmak üzere toplam 98.175 aday imtihan aşamalarına katılmaya hak kazandı

2022 PAEM POLİS ALIMI BAŞVURU VE ŞARTLARI


Bilindiği gibi 7 dönemdir Güvenlik Genel Müdürlüğü meslek dışı üniversite mezunlarından PAEM (Polis Amirleri Eğim Merkezi) vasıtasıyla komiser muavini yetiştirmek üzere alım yapıyor. Bu yıl 8.Dönem olacak. 

PAEM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?


Güvenlik Teşkilatı içerisinde vazife alması amacıyla Polis Amiri yetiştiren PAEM lisansüstü düzeyde eğitim vermektedir. Polis Amirleri Eğitim Merkezi, lisans mezunu KPSS P3 puanından en az 70 puana sahip ve başka lüzumlu şartları taşıyan adaylar arasından polis amirlerini yetiştiriyor. Polis Akademisi PAEM öğrenci adaylığı amacıyla tespit edilen tarihte müracaat yapılarak alım yapılıyor. İşte 2021 PAEM Öğrenci adaylığı müracaat şartları;

1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,


2) Lisans mezunu ya da denkliği Yükseköğretim Kurulu doğrultusundan kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

3) 2015 senesi içersinde oluşturulan KPSS lisans P3 puan türünden (70,000) taban puan ya da üstünde puan almış olmak, Güvenlik Teşkilatı personeli şehit ya da vazife malulü eş ya da çocukları amacıyla en az (63,000) taban puanı almış olmak,

4) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş öneme alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı senenin 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ve bayan adaylar amacıyla otuz yaşından gün almamış olmak,

5) Silah taşımaya ya da silahlı vazife yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,


 

2022 YILI PÖH ALIMI OLACAK MI?


Yakın vakit evvel POMEM doğrultusundan 10 bin kişilik kadro alımı gerçekleştirildi. Bu amaçla POMEM'in sonrasında PÖH'ün de kadro açacağı düşünülüyor. PÖH'ün 3 senedır kontenjan açmaması da bu fikiri destekler nitelikte.

Geçtiğimiz sene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, EGM'ye PÖH alımı ile ilgili bir bildirimde bulunmuştu. Açıklamada, "Artık dışardan özel harekat polisi almayacağız. Öyle bir şey söz hususu değil" demişti. Bu açıklamayı Bakan Soylu net bir dille yapmış ve bundan sonra çok ciddi gereksinim olmaması halinde açıktan özel harekat polisi alımı yapılmayacağını belirtimişti.

2022 PÖH, PA-PMYO, POMEM, PAEM NASIL POLİS OLUNUR?


Polis olmak amacıyla hem eğitime hem de fiziki özelliklere sahip olmak gerekir. Lise mezunu seviyesi vatandaşlar da dahil, lisansüstü seviyesi olan herkes şartları sağladığı takdirde polis olabilir. Vatandaşlar eğitim seviyelerine göre değişik polislik okulunda eğitim alacaktır. Polislik eğitim zamanı en son mezun olunan okuldan alınan eğitime göre 6 ay ile 2 sene arasında değişmektedir. Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri (POMEM) ' eğitimlerine katılan bir birey 6 ay sonra polis olabiliyorken, Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) eğitimlerine katılan bir birey 2 sene sonra polis olacaktır. Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) ' eğitimlerini alan bir birey de başarılı olduktan on bir aylık bir eğitim ardından polis ünvanını alır.

PMYO NEDİR?


Polis Akademisi bünyesinde, 2 sene vakit koşulu ile ön lisans düzeyinde, parasız yatılı, beslenme, üniformalı, sıhhat, barınma gibi esas ihtiyaçlarının devletin karşıladığı
mesleki program ve eğitim-öğretim yapan eğitim kurumlarına PMYO denir.. Güvenlik Teşkilatı ihtiyacına göre yetiştirdiği PMYO'dan polis alımı yapar.

PAEM NEDİR?


PMYO ön lisans eğitim düzeyini baz alırken PAEM ise linsansüstü düzeyde eğitim vermektedir. Yine PMYO gibi PAEM'de de, parasız yatılı, üniformalı, beslenme, barınma ve sıhhat giderleri devlet doğrultusundan karşılanır. Güvenlik Teşkilatı ihtiyacına göre yetiştirdiği PAEM'dan polis alımı yapar.

 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR