2022 AÖF AA, AB, BA, BB, BC, CB, CC Ders Notları - AÖF De CD Notu Geçer Mi, FF Olan Dersler Nedir?

2022 AÖF AA, AB, BA, BB, BC, CB, CC Ders Notları - AÖF De CD Notu Geçer Mi, FF Olan Dersler Nedir?
YAYIN TARİHİ: 17.01.2022 13:58:00

AÖF harf notu karşılıkları ve puanlamaları imtihan sonuçlarının açıklanmasıyla tekrardan tartışılıyor. 2022 senesinde AÖF ders geçme notunun kaç olduğunu merak eden öğrenciler AA, AB, BA, BB, BC, CB, CC ve FF harf notlarının anlamlarını araştırıyor.

2022 AÖF AA, AB, BA, BB, BC, CB, CC Ders Notları anlamları öğrenciler tarafından aratılmaya başlandı. 2022 AÖF imtihan sonuçlarının açıklanmasıyla gündeme gelen harf notlarında birtakım detaylar yakından inceleniyor. Öğrenciler de AÖF de CD notu geçer mi sorusuna cevap arıyor. Peki, AÖF de FF olan derslerin son hali ne olacak? Son dakika gelişmeleri haberlerim.com.tr'de

2022 AÖF AA, AB, BA, BB, BC, CB, CC DERS NOTLARI - AÖF DE CD NOTU GEÇER Mİ, FF OLAN DERSLER NEDİR?

Bu anlamda baktığımız zaman AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC harflerini gördüğünüz zaman dersten geçmiş sayılırsınız.

CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik hali başarı gösterenler genel not ortalaması 2,00 ve üstünde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri yine seçemez. Öğrencinin genel not ortalamasına baktığımız zaman 2.00'nin altındaysa eğer dersler tekrar edilir. 

FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri yine seçebilir.

Örneğin, Akademik hali Uyarı olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, ve bir tanede DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip bulunduğunu varsayalım. Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip bulunduğu 3 dersi istediği vakit alabileceği gibi, FF notuna sahip bulunduğu dersi de istediği vakit alabilir. Burada mühim olan öğrencinin mezun olmak amacıyla genel not ortalamasını 2.00 ve üzerine taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00 ve üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip bulunduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.




AÖF SINIF GEÇME SİSTEMİ

Öğrencilere bir yarı senede 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması fakülte doğrultusundan yapılır. Öğrenciler fakülte doğrultusundan atanan dersleri eksiltebilir ya da toplam 45 krediyi geçmemek üzere üst yarı seneden ders seçebilir. (ilk sene hariç)

Lisansta birinci yarısenenin bütün derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarı senelardan,

AÖF neticeleri ne vakit açıklanacak, tarih belli mi AÖF final sınavı netice sorgulama ekranı amacıyla gözler duyurularda

İkinci yarı senenin bütün derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8 yarı senelardan DERS ALAMAZ.

Üçüncü yarı senenin bütün derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarı seneden,

Dördüncü yarı senenin bütün derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 8. yarı seneden ders ALAMAZ.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR