11 Şubat 2022 Cuma Aksaray, Kayseri, Nevşehir Kar Tatili! Aksaray, Kayseri, Nevşehir Yarın Tatil Mi?

11 Şubat 2022 Cuma Aksaray, Kayseri, Nevşehir Kar Tatili! Aksaray, Kayseri, Nevşehir Yarın Tatil Mi?
YAYIN TARİHİ: 10.02.2022 20:26:00

​11 Şubat 2022 Cuma Aksaray, Kayseri, Nevşehir kar tatili var mı? Aksaray, Kayseri, Nevşehir'de kar yağışı yine kendini göstermeye başladı. Türkiye'nin her tarafından kar tatili haberleri gelmeye devam ediyor. Bu anlamda vatandaşlar kar tatili olup olmadığını MEB ve Valilik hesapları üzerinden takip ediyor. Peki, Aksaray, Kayseri, Nevşehir'de okullar yarın tatil mi? Aksaray, Kayseri, Nevşehir Valiliği okullar tatil açıklaması yaptı mı?

11 Şubat 2022 Cuma Aksaray, Kayseri, Nevşehir kar tatili var mı? Aksaray, Kayseri, Nevşehir'de kar yağışı yine kendini göstermeye başladı. Türkiye'nin her tarafından kar tatili haberleri gelmeye devam ediyor. Bu anlamda vatandaşlar kar tatili olup olmadığını MEB ve Valilik hesapları üzerinden takip ediyor.  Peki, Aksaray, Kayseri, Nevşehir'de okullar yarın tatil mi? Aksaray, Kayseri, Nevşehir Valiliği okullar tatil açıklaması yaptı mı?



AKSARAY, KAYSERİ, NEVŞEHİR YARIN TATİL Mİ? 11 ŞUBAT 2022 CUMA AKSARAY, KAYSERİ, NEVŞEHİR KAR TATİLİ!


Aksaray, Kayseri, Nevşehir'de kar tatili gelir gelmez haberimizde yer alacak. 

KAYSERİ HAVA DURUMU

Çok bulutlu, Kayseri, Sivas ve Yozgat çevrelerinin akşam saatlerine kadar, Aralıklı kar yağışlı geçeceği ön görü ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Mevsim normalleri seviyesinde seyredeceği bekleniyor.

RÜZGAR: Kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği bekleniyor.

ÇIĞ,BUZLANMA VE DON UYARISI: Bölge çapında beklenilen kar yağışları ile eş güdümlü buzlanma ve don olayı, dik yamaçlarda çığ oluşma riski gibi hallere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KAYSERİ °C, 2°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

10 ŞUBAT KAR TATİLİ OLAN İLLER LİSTESİ

Yoğun kar yağışı olan birtakım bölgelerdeki illerde valilik eğitime ara verme kararı aldı. İşte o iller...

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Kar yağışı nedeniyle köy yollarında meydana gelebilecek olumsuzluklar göz önüne alınarak il çapında taşımalı eğitim gören öğrenciler amacıyla bugün eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği bildirildi.

AKSARAY

Aksaray'ın Sultanhanı ve Eskil ilçelerinde yoğun kar nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Eskil ve Sultanhanı Kaymakamlıklarından oluşturulan bildirimde, yoğun kar nedeniyle bugün ilçe merkezleri ile bağlı bütün köylerdeki okullarda eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin idari izinli sayılacağı kaydedildi.

BALIKESİR

Balıkesir'in İrvindi ve Manyas ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Manyas Kaymakamlığından oluşturulan bildirimde, "İlçemizin yüksek kesimlerinde devam eden yoğun kar yağışı, ilçe merkezimizde Aralıksız devam eden yağmur ve don beklentisi nedeniyle 09.02.2022 tarihi itibariyle taşımalı eğitime 1 gün ara verilmiştir." denildi.

İrvindi Kaymakamlığı'ndan da oluşturulan bildirimde, "İlçemizde olumsuz hava koşulları nedeniyle kırsal mahallelerimizdeki eğitime ve taşımalı eğitime 09.02.2022 Çarşamba günü gün ara verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.



BİLECİK


Bilecik ve ilçelerinin etkisini altına alan kar yağışı ardından taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.
Konu ile alakalı Bilecik Valiliğinden oluşturulan bildirimde, "İlimiz çapında ve yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sebebiyle yalnızca köylerden taşımalı okul merkezlerine taşınmak suretiyle, taşımalı eğitim gören öğrencilerimiz amacıyla 1 gün 09 Şubat 2022 Çarşamba vakit ile taşımalı eğitime ara verilmesine karar verilmiştir" denildi.

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Bayramiç, Biga, Çan, Lapseki ve merkez ilçelerinde taşımalı eğitime, Yenice ilçesinde ise kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bütün okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Valilikten oluşturulan bildirime göre, İlçe Hıfzıssıhha kurulları kararları uyarınca kentin yüksek kesimlerinde olumsuz hava koşulları ve buzlanma tehlikesi nedeniyle, Bayramiç, Biga, Çan, Lapseki ve merkez ilçelerinde bugün taşımalı eğitim ve öğretim yapılmayacak.

Yenice ilçesinde ise bütün okullarda eğitime bir gün ara verildi.

İlçedeki bütün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personel de idari izinli sayılacak.

Kararda, il merkezi ve başka ilçelerde şu an amacıyla bir olumsuzluk bulunmadığı kaydedildi.

ÇANKIRI

Çankırı'nın Çerkeş, Orta ve Yapraklı ilçelerinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi.

Çerkeş Kaymakamlığından oluşturulan bildirimde, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçedeki bütün ilk ve orta dereceli okulların 10-11 Şubat 2022 Perşembe ve Cuma günleri tatil edildiği belirtildi.

Orta ve Yapraklı Kaymakamlığından oluşturulan bildirimde da ilçe çapında yoğun kar yağışı ve fırtına beklendiğinden eğitime bir gün ara verildiği, Yapraklı ilçesinde eğitim faaliyetlerinin çevrimiçi olarak uygulanacağı kaydedildi.

Ayrıca ilçelerde engelli, hamile ve 12 yaş altı çocuğu olan (ebeveynlerden birinin) kamu personelinin de izinli sayılacağı ifade edildi.

DENİZLİ

Denizli'de kar yağışının tekrardan etkisini artırdığı Çameli ilçesinde okullar 1 gün tatil edilirken, engelli ve hamile personellere de izin verildi.

Denizli'de 15 gün sonra akşam saatlerinde tekrardan başlayan kar yağışı, kentin tamamında etkili oldu. Genellikle yüksek rakımlı ilçelerde daha çok etkili olan kar yağışı, her yeri beyaza bürüdü. Denizli'nin en soğuk ilçelerinden birisi olan Çameli de, kar yağışından an çok büyülenen merkezden birisi oldu. Sürücülere zor anlar yaşatan yoğun kar yağışı, eğitime de engel getirdi.

Çameli Kaymakamlığı doğrultusundan oluşturulan bildirimde; "İlçemizde sahip olunan olumsuz hava şartları insan sağlığı ve trafik güvenliği riskleri oluşturabileceğinden 9 Şubat 2022 Çarşamba günü 1 gün vakit ile, yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitimle eğitim öğretime devam edilmesine, engelli ve hamile personellerin idari izinli sayılmasına Kaymakamlığımızca karar verilmiştir" denildi.

KARAMAN

Karaman Valiliği, okulların tatil edilmesiyle alakalı olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Yoğun kar yağışı ye buzlanma sebebiyle ulaşımda yaşanabilecek muhtemel olumsuzluklar nedeniyle ilimiz merkez ve merkeze bağlı okullarda 10 Şubat 2022 Perşembe günü yüz yüze eğitime 1 gün vakit ile ara verilmiştir.'' denildi.

NİĞDE

Niğde'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Niğde Valiliğinden oluşturulan bildirimde, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 10 Şubat Perşembe günü il çapında okulların 1 gün vakit ile ara verildiği açıklandı. Ayrıca, kamu kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personellere de 1 gün idari izin verildi. Ayrıca, ''Engelli ve hamile kamu personeli de idari izinli sayılacaktır" denildi.

SİVAS

Sivas'ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Yıldızeli ilçesinde taşımalı eğitime bir gün vakit ile ara verildiği bildirildi.

Yıldızeli Kaymakamlığından oluşturulan bildirime göre, ilçe çapında etkili olan kar yağışı ve tarzı sebebiyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Öte yandan kar yağışı ve tarzı nedeniyle, 1453 rakımlı Seyfebeli Geçidi ağır tonajlı araçların geçişine kapatılırken, Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde otobüs seferleri geçici olarak durduruldu.



DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR