0.69, 0.79, 0.95, 1.25, 1.29 Ve 1.35 Oranları! Konut Kredisinde Kaç TL Ödeyeceğinizi Anında Öğrenin

0.69, 0.79, 0.95, 1.25, 1.29 Ve 1.35 Oranları! Konut Kredisinde Kaç TL Ödeyeceğinizi Anında Öğrenin
YAYIN TARİHİ: 8.03.2022 09:28:00

2007 yılında hayata geçirilen sistem sayesinde ev sahibi olanlara büyük kolaylıklar sağlandı. Bu kapsamda ev almak birçok kişi için hayal olmaktan çıktı. Bankalar, konuk kredisi kapsamında bu kişilere kredi desteği sağlamaya başladılar. Çekilen bu kredilere ise farklı aralıklarda faiz oranları uygulanır.

Tabi ki sistemin ilerleyişi, kredi için aranan şartlar, verilen desteğin miktarı gibi birçok konu bankalara göre değişlik gösterir. Ama bütün bankalar değerlendirme yaparken öncelikle başvuru yapan kişini kredi notunu dikkate alıyor. Kredi notunun düşük olması durumunda kredi alınamaz. Peki, çok avantajlı konut kredinin şartları nelerdir? İşte merak edilen ayrıntılar!

Konut Kredisinde Aranan Şartlar Nelerdir?


Kira ödemek yerine kredi ödeyerek süreç sonunda ev sahibi olmak isteyen vatandaşların sayısı oldukça fazladır. Bu isten doğrultusunda konuk kredisi avantajlarından faydalanmak için kişinin öncelikle kredi notunun alt limitte 1100 olması gerekir. Bunun yanında diğer önemli kriterler ise şu şekildedir;
  • Kredi kartı borucunun bulunmaması
  • Kişinin ödemesi gereken diğer borç miktarlarının fazla olmaması
  • Karşılıksız çekinin olmaması
  • Kişinin çektiği krediyi ödeyecek düzeyde bir gelirin olması
  • Kişinin yaş aralığının 18 ila 70 aralığında olması
  • Kredi ile alınmak istenen evin bankanın kriterlerine uygun olması
Konut almayı düşünenler için sunulan kredi şartlarının beraberinde önemli kazanımları getirmesi, bu tür kampanyaların ilgi görmesine de neden olmaktadır.

Konuk Kredisinde Faiz Oranı Belirlemesi


Konut kredisi çekecek olan kişinin almak istediği evin toplam miktarının %25’lik kısmını nakit olarak ödemesi gerekir. Geri kalan kısmı için ise kredi kullanılabilir. Bankalar verdikleri kredilere uygulayacakları faiz oranlarında ise geri ödeme süresini baz alırlar. Bununla birlikte ödeme süresi aynı olsa dahi bankalar göre uygulanan faiz oranı farklılık gösterir.
Bu noktada da seçilen bankanın sunduğu şartlar oldukça önemlidir. Çünkü çoğu banka vade yani geri ödeme süresi aşağı çekildikçe faiz oranını da aşağı çeker. Dolayısıyla vatandaşlar ödeme imkânlarına göre uyunacak faiz oranlarını da öğrendikten sonra banka seçmeye özen göstermeleri çok daha doğru olacaktır.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR