0.64, 0.74'la Konut 0.79'la İhtiyaç, 0.89'la Taşıt ve 0.99 Oranla Yapılandırma Kredisi Bombası Geldi

0.64, 0.74'la Konut 0.79'la İhtiyaç, 0.89'la Taşıt ve 0.99 Oranla Yapılandırma Kredisi Bombası Geldi
YAYIN TARİHİ: 25.02.2022 09:59:00

Kamu bankalarında gelen habere göre düşük faiz oranları ile ihtiyaç, konut ve taşıt kredileri vatandaşlar için hazırlanıyor. Kararın açıklanmasının ardından 0.64, 0.74'la konut, 0.79'la ihtiyaç, 0.89'la taşıt ve 0.99 oranla yapılandırma kredisi söz konusu olabilir. Alınacak kararların bir dizi müjdeyi de beraberinde getireceği ifade ediliyor.

Ev, taşıt ya da ihtiyaç kredisi çekmek isteyenler için oldukça önemli kararlar alındığı açıklandı. Kredi oranlarının değişmesi için yeni bir düzenlemeye hazırlanan devlet, vatandaşlar için oldukça düşük faizlerde kredi vermeye hazırlanıyor. Düzenleme için ilk karar verilmesinin ardında adımların atılması durumunda krediler de merak konusu oldu.  İşte bu kredilere dair merak edilen ayrıntıların tamamı!


 

Kamu Bankalarına Destek

Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank’ın kamu katılım bankaları içinde yer alan Vakıf Katılım Bankası ve Ziraat Katılım Bankası için sermaye artışının beklendiği düşünülüyor. Tüm kamu bankaları için toplamda 51.5 TL civarında bir sermaye artışı planlanıyor. Bu artışta en büyük pay Ziraat Bankası’na verilirken, diğer kamu bankaları ciddi bir artış ile pay sahibi olacaklar.

Kararın resmi olarak açıklanmasının ardından tüm bankalar için kredi verme kabiliyetleri de artacak. Bunun yanında katılım bankalarına da sınırlı oranda ek sermaye sağlanacağı açıklandı. Düşük faiz oranlarının uygulanmasına paralel olarak farklı kredi paketlerinin de devreye gireceği ifade ediliyor.

Düşük Faiz Oranları İle Kredi Paketleri

Ülkenin kalkınması için kamu bankalarının önemini belirten yetkililer, gereken her koşulda bankaları desteklemeyi sürdürdüklerini açıklamışlardır. Bu açıklamanın ardından bankalar sermaye ve vatandaşlara da düşük faiz oranları ile kredi imkanı sağlayacakları açıkladılar. Kararların resmiyet kazanması halinde 0.64, 0.74'la konut, 0.79'la ihtiyaç, 0.89'la taşıt ve 0.99 oranla yapılandırma kredisi paketleri üst üste duyurularak, vatandaşlar kredi sahibi olabilecekler.

2020 yılının Mayıs ayında yapılan düzenleme ile vatandaşlar oldukça düşük faizler ile kredi sahibi olmuşlardı. Yeni düzenleme ise hem vatandaşlar hem de bankalar tarafından merakla bekleniyor. 2022 yılında yapılması planlanan yeni kredi paketlerinin nakit ödeme konusunu daha pratik hale getireceği ifade ediliyor.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR