Yürekler Ağza Geldi! Binance Kapanır Mı? Kripto Para Borsası Binance Kapandı Mı? MASAK Açıklaması

Yürekler Ağza Geldi! Binance Kapanır Mı? Kripto Para Borsası Binance Kapandı Mı? MASAK Açıklaması
YAYIN TARİHİ: 10.01.2022 16:41:00

Binance kapanır mı? Kripto Para Borsası Binance kapandı mı? Sorgulamaları adeta yürekleri ağızlara getirdi. MASAK bağlamında doğrultusundan Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında oluşturulan yükümlülük denetiminde teşhis edilen ihlallere dair Binance'e en üst limit olan 8 milyon lira idari para cezası kesilmesi kararlaştırıldı. Haberlerin sonrasında kripto para borsası Binance'ın kapanıp kapanmayacağına yönelik incelemeler sürat kazandı. Peki, Kripto para borsası Binance kapanır mı? 

BN Teknoloji şirketine (Binance) Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) oluşturulan yükümlülük denetiminde teşhis edilen ihlallere dair en üst limit olan 8 milyon lira idari para cezası kesildi. Yapılan haberlerin ardından, "Kripto para borsası Binance kapanır mı?" sorusu arama motorlarında büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki Binance kapanır mı? Kripto Para Borsası Binance kapandı mı?

MASAK, BİNANCE AÇIKLAMASI

Bu alanda kesilen "ilk cezai müeyyide" olma özelliğini taşıyor.

Kripto varlık hizmet sağlayıcıları, 1 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanan alakalı yönetmelikle MASAK yükümlüleri arasına eklenmişti.

Bu kapsamda MASAK, internet sitesinden kripto hizmet sağlayıcılara dair rehber yayımlamıştı.

Buna göre, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının tabi oldukları yükümlülükler, müşterinin tanınması, şüpheli işlem bildirimi, bilgi ve belge verme, sürekli bilgi verme ile muhafaza ve ibraz olarak belirlenmişti.

KRİPTO PARA BORSASI BİNANCE KAPANIR MI?


BN Teknoloji şirketine (Binance) Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) oluşturulan yükümlülük denetiminde teşhis edilen ihlallere dair en üst limit olan 8 milyon lira idari para cezasının sonrasında "Kripto para borsası Binance kapanır mı?" sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. 

Ceza haberinin sonrasında, Binance'ın kapanıp kapanmayacağına yönelik rastgele bir yorum gerçekleştirmek amacıyla şimdilik erken olduğu ifade edilebilir.




KRİPTO PARALARDA BALON PATLADI 

Kripto para zenginliği olanlar ve çoğu alandaki hissedarları yakından ilgilendiren bu mühim bildirimde aralarında baş yatırım stratejisti Michael Hartnett'in de bulunduğu banka stratejistlerine göre kripto paralar, paladyum, teknoloji payları ve tarihi olarak riskli varlıklarda balon eş vakitli olarak patladı.

FED KARARI ETKİLEDİ

Raporda yer alan bilgiye göre FED'in para politikasını sıkılaştırma süratini artırması yatırımcıların kripto para piyasasından çekilmesine niçin oldu. Geçtiğimiz haftalarda politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakan FED, aylık varlık alım programında 30 milyar dolarlık azalışa gidileceğini açıklamıştı. Bu duyurular yatırımcının spekülatif alanlardan çekilmesine niçin oldu.

PİYASADA DÜŞÜŞ YAŞANDI

Bununla eş güdümlü ilk ve en büyük kripto para birimi Bitcoin kasım ayında aşağı yukarı 69 bin dolarlık rekor seviyesinden aşağı yukarı yüzde 40 kadar geriye çekilmiş oldu. Bitcoin'in sonrasında ikinci sırada yer alan Ethereum’da ise kasım ayına göre yüzde 35 değer kaybetti. Pazar devlerinin düşmesi altcoinleri de etkiledi ve kripto para piyasasında düşüşler devam etti.

 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR