Son Dakika Meclisten Geçti! Cumhurbaşkanı İmzaladı! 0.49 Faizli Kredi Veriliyor! Hemen Yatıyor!

Son Dakika Meclisten Geçti! Cumhurbaşkanı İmzaladı! 0.49 Faizli Kredi Veriliyor! Hemen Yatıyor!
YAYIN TARİHİ: 28.11.2021 16:10:00

İçerisinde bulunduğumuz ekonomik ortamda nakit sıkıntısı çeken vatandaşlar kredilere yönelmiş durumda. Bu anlamda 0.49 faizli kredinin tekrar verilesini istiyorlar. Son dakika haberine göre düşük faizli kredi için açıklama yapıldı.

0.49 Faizli Kredi Veriliyor! Hemen Yatıyor! Son Dakika Meclisten Geçti! Cumhurbaşkanı İmzaladı! Para sıkıntısı çeken kişiler uygun faizli kredilere odaklanmış durumda. Bu bağlamda kredileri bekliyorlar. Bu kredi desteklerinden en çok bekleneni ise 0.49 faizli olan kredi oluyor. Şu anda her hangi bir açıklama resmi olarak açıklanmış değil. Fakat içinde bulunduğumuz durumda 0.49 faizli kredilerin tekrar kamu bankaları tarafından verilmesi bekleniyor. Bilindiği gibi daha önce Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank 0.49 faizli 6 ay geri ödemesiz kredi vermişti ve milyonlarca vatandaş başvurmuştu. 



0.49 KREDİ DE ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Bu krediyi almak için özellikle kredi notunuzun yüksek olması gerekiyor. Daha önce kredi çekip zamanında ödemeniz ise oldukça elzem. İçinde bulunduğumuz koşullarda bu faiz oranlarıyla kredi almak vatandaşları oldukça zorluyor. Bu durumda kredi almak için düzenli olarak geliriniz bulunması gerekiyor. İşinizde en az 6 ay çalışmış olmalısınız ve bunu SGK'dan ispat etmeniz gerekiyor. 


İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANLARI ÇOK YÜKSEK 

Şu günlerde bankalar neredeyse yüzde 2.00 oranından faizli olarak ihtiyaç kredisi veriyorlar ve bu oldukça yüksek bir rakam. Bankalara göre faiz oranları değişiyor. Fakat en düşük faiz oranları yüzde 1.35 civarlarından başlıyor çekilen kredinin de geri ödemesi baya tuzlu oluyor. Vatandaşlar ise 0.49 faiz oranından devlet bankalarının kredi vermesini bekliyor. Fakat aldığımız bilgiler doğrultusunda henüz bu konu da bir açıklama gelmiş değil. Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimi sonrasında bankalar faizleri indirmek bir kenara arttırmaya devam ediyorlar. Tek düşen faiz oranları konut kredileri oldu. Nakit ihtiyaçlar için alınan ihtiyaç kredisi faiz oranları ise artış gösterdi. 





 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR