Geleceğin Yatırım Aracı Bitcoin ile Neler Alınabilir?

Geleceğin Yatırım Aracı Bitcoin ile Neler Alınabilir?
YAYIN TARİHİ: 4.06.2022 18:20:00

Benzersiz bir finansal devrim niteliğinde görülen Bitcoin, dijital ekonomi alanında yeni adımların atılmasını sağlamaktadır.

Benzersiz bir finansal devrim niteliğinde görülen Bitcoin, dijital ekonomi alanında yeni adımların atılmasını sağlamaktadır. Günümüzde birçok alanda ödeme aracı şeklinde kabul edilen BTC varlığı, internet üstünden yapılan ticari işlemler ve/veya alışveriş işlemleri de dâhil olmak üzere pek çok şekilde kullanılmaktadır. Tanınırlığı her geçen gün artan Bitcoin, dünyanın en önde gelen dijital para birimi olarak kripto varlık borsalarında yer almaktadır.

Blockchain Teknolojisi ile Hayat Bulan Kripto

2009 senesinde ortaya çıkan kripto para birimi, günümüzde dünya çapında bir ödeme sistemine sahip. Bitcoin devletlerin para birimlerinin internet ortamında yer alan versiyonu olarak tarif edilmektedir. Fiziksel bir formu bulunmayan kripto varlık, yalnızca bilgisayar sisteminde kodu ve dizisi bulunan bir değer olarak da tanımlanır. İnternet ortamında yapılan bitcoin al sat işlemlerinde ticari araç olarak kullanılırken, madencilik yöntemi ile de üretilebilir. Benzer özellikteki tüm kripto para birimleri sıcak ve soğuk cüzdanlarda saklanabilir.

Bitcoin’in sahip olduğu bellek çubukları ile kod, bilgisayar sistemlerinde ve sabit diskler içerisinde saklanabilmektedir. Bu kripto varlığı banka vb. herhangi bir aracı gerektirmeyen işlemler bütünü olarak da tanımlayabilirsiniz. Satoshi Nakamoto takma adı ile duyurulan BTC’nin tasarımcı ve geliştirici kişi veya kişileri, gizemini hala korumaktadır. Bitcoin satın almak isteyenler, bir bütün halinde değil kesirli olarak da işlem gerçekleştirebilmektedir. Tane olarak satın alınabildiği gibi bir BTC kesirlere ayrılarak da satın alınabilmektedir.

Kullanımındaki Yaygınlaşma

Ana akım haline gelen ve dünyanın en değerli kripto para birimi konumundaki BTC’nin kapsam alanı giderek genişlemekte ve birçok alanda kullanılabilmektedir. Bitcoin’i sistemlerine tanımlayarak alışveriş yapma imkânı tanıyan dünya çapında birçok şirket ve firma bulunmaktadır. Bunların başında Apple ile Amazon şirketleri gelmektedir. Ayrıca Expedia gibi dünya çapında yaygın olarak kullanılan perakendeci özellikli firmalar dağ sistemleri üstünden BTC kripto para birimini kullanılarak hizmetlerini satın alma imkanı tanımaktadır.
Dünya çapında faaliyet gösteren perakende sektörü ve firmalar, Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başlamıştır. İngiltere sınırları içerisinde faaliyet gösteren Philipp Plein ile Shopify gibi firmalar, satış noktalarında kripto ile ödeme kabul etmektedir. Ayrıca hem Microsoft hem Lush hem de Whole Foods gibi ünlü markalar BTC kullanarak alışverişe izin vermektedir. Dijital bir varlık olarak değer bulan Bitcoin, internet üstünden ulusal ve uluslararası birçok firmanın ödeme şekli olarak kabul görmektedir. Türkiye’de daha çok yatırım aracı olarak görülen kriptolar ve Bitcoin al işlemleri için Bitlo kripto varlık platformunu ziyaret edebilirsiniz.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR