Alan Mı, Satan Mı Pişman Olacak! 2022'de İkinci El Araba Fiyatları Düşer Mi, Sıfır Araçlara Zam Var!

Alan Mı, Satan Mı Pişman Olacak! 2022'de İkinci El Araba Fiyatları Düşer Mi, Sıfır Araçlara Zam Var!
YAYIN TARİHİ: 29.11.2021 09:40:00

Geçmiş dönemlerde yanaşan pandemi yüzünden araç üretiminde büyük düşüşler olmuştur. Bu durumdan dolayı insanlar ikinci el piyasalara yönelmiş, haliyle bu pazarda ki araçların fiyatlarında büyük artışlar olmuştur. Artışlardan dolayı araç alamayan birçok insan umudunu 2022 yılına bağlamıştı. Ama şu ana kadar atılan adımlara bakacak olursak fiyatların 2022 yılında da düşmeyeceğini söyleyebiliriz. 

2022'de İkinci El Araba Fiyatları Düşer Mi, Sıfır Araçlara Zam Var! Alan Mı, Satan Mı Pişman Olacak! Son dönemde çıkan dedikodular devletin otomotiv piyasasına müdahale edeceğini yönündedir. Eğer bu dedikodular gerçekleşir ve ithalat ile yurtdışından araç alımı gerçekleştirilirse o zaman ikinci el piyasasının düşeceğini söyleyebiliriz.Ama henüz net açıklamalar gelmediğinden dolayı 2022 yılına dair kesin yorumlar yapmak yanlış olacaktır. Özellikle 2021 yılı itibariyle ikinci el araçların fiyatlarının artış göstermesi, 2022 yılında da aynı beklentinin gerçekleşeceğine dair yaygın bir inanının oluşmasını mümkün kıldı. 


 

2022'de İkinci El Araba Fiyatları Düşer Mi?


Araç fiyatlarının ne olacağı ile ilgili henüz kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Bunun en büyük sebeplerinden biri sürekli yeni varyantları türeyen ve kesin olarak ne zaman biteceği belli olmayan pandemi dir. Bunun yanında sıfır araçların azlığından faydalanan ve piyasayı manipüle ederek fiyatları artırmaya çalışan satıcıların kötücül davranışları da araç fiyatlarının yükselmesini tetiklemektedir. Tüm bunların ne zaman biteceği de henüz net değildir. Ama uzmanlar eğer pandemi bu şekilde devam ederse 2022 yılında araç fiyatlarında yüzde 12 oranında bir artış yaşanacağını söylemektedirler. Eğer bu söylemler üzerinden hareket etmeyi düşünürseniz satım için beklemenizi, alım içinse acele etmenizi öneririz. 


Sıfır Araçlara Zam Gelecek Mi?


Otomotiv sektörü oldukça yoğun günler geçiren sektörlerden biridir. Ülkede ki ekonomik dengesizlikler, pandemi ile araç üretiminde yaşanan düşüşler alım ve satımı etkilemiş ve insanların çoğunun ikinci el piyasasına kaymasına sebep olmuştur. Ama siz hala sıfır araç almayı düşünüyor ve ne zaman almalıyım diye kaygı yaşıyorsanız bu noktada günümüzün göstergelerine bakarak elinizi çabuk tutmanızı söyleyebiliriz. Çünkü ülkemizde yerli üretim araç yoktur. 


Araçlar dolar kurundan etkilenmektedir. Şu an ki atılan adımlar doların büyük bir düşüş yaşamayacağını hatta dolar fiyatlarında ki artışın devam edeceğini göstermektedir. Yani şimdi almadığınız aracı ilerde çok daha yüksek fiyatlara katlanarak almak zorunda kalabilirsiniz. 

 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR