40 İle Büyük TOKİ İkramiyesi! 10 Bin Aile Kira Yerine 990 Lira Taksit Ödeyerek Ev Sahibi Olacak

40 İle Büyük TOKİ İkramiyesi! 10 Bin Aile Kira Yerine 990 Lira Taksit Ödeyerek Ev Sahibi Olacak
YAYIN TARİHİ: 10.03.2022 09:38:00

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresinden yapılan açıklama ile büyük sayıda aile sevindi. % 40 peşinat ödeyerek aylık 990 lira ödemeli konutlarına sahip olacaklar. Böylece bir miktar ödeyerek kendi evlerinde yaşayacak ve sürenin sonunda kendi evlerinin ödemesini bitirmiş olacaklar.

2022 yılında 50 000 konut ile Toplu Konut İdaresi vatandaşlara ev alma olanağı sunacaktır. Bu evlerin bir kısmı yüzde kırk peşinat ile ayda 990 lira gibi, dar gelirliler tarafından da ödenmesi mümkün bir taksit ile sahiplerine satılacaktır. Kira derdi, taşınma olasılığı olmadan aileler rahat edecektir. Bu haber elinde peşinat ödeyecek nakit olan bir kesim halk için büyük bir olanak haline gelmiştir. Böylece kendi evlerine sahip olmak ve kendi evinde yaşamak isteyenler tarafından değerlendirilmeye başlanmıştır.

Açık Arttırmaya Katılım Son Tarihi


Açık arttırmaya katılmak için gerekli başvurunun yapılmış olması şartı gerekmektedir. Yüzde 40 peşinatı olan kişiler tarafından başvuru işlemlerinin açık arttırma öncesi tamamlanmış olması gerekmektedir. Konut fiyatlarının pandemi ve uluslararası enflasyon şokları ile artması alt dar gelirli vatandaşların ev alma, kendi evinde yaşama umutlarını sarsmıştı. Bu haber ile toparlanmalar başlamıştır.


Merkez bankasının 100 metre kare ev ortalama satış fiyatı olarak 637 bin lira olarak belirlemesine rağmen TOKİ konutları alt kesim dar gelirliler için büyük bir fırsat olmaktadır. Bu yüzden son katılım tarihleri beklenmeden derhal işlemler yerine getirilmelidir. TOKİ’nin resmi internet adresi üzerinden mutlaka takip edilmelidir.

TOKİ Başvuru Şartları Nasıldır?

TOKİ başvurusunda bulunmak için 25 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir. Kendi ya da eşi üzerine kayıtlı evi bulunmamak şartların başında gelmektedir. Hane içi gelir 10 000 lirayı aşmaması gerekmektedir.

Her proje için başvuru koşulları ayrı ayrı düzenlenmektedir. O yüzden başvuru yapacakların koşulları iyi takip etmeleri şarttır.  Para ile ilgili işlemler Halk Bankası ve Ziraat Bankasından yapılabilmektedir. Böylece TOKİ vasıtasıyla ev almak isteyenlere özel çok sayıda farklı seçeneğin varlığından rahatlıkla söz edebiliriz.
 
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR