Yasakları İnatla Çiğniyorlar! Mevlide Katıldılar Kaçınılmaz Son! 15 Kişi Pozitif!

Yasakları İnatla Çiğniyorlar! Mevlide Katıldılar Kaçınılmaz Son! 15 Kişi Pozitif!
YAYIN TARİHİ: 5.04.2021 22:04:00

Vakalar artıyor. Risk haritasında çok riskli illerden Trabzon'da yasakları hiçe sayarak mevlide katılan 15 kişinin testi pozitif çıktı! İşte olayın detayları...

Koronavirüs ile mücadele de en önemli kuralardan biri sosyal mesafe. İnsanların aynı ortamda toplu şekilde bulunmamaları virüsün etkisini azaltmakta en önemli etken. Fakat vatandaş bu kuralları hiçe sayarak toplu alanlarda buluşmaya devam ediyor. Sürekli olarak uyarılar yapılmaya devam ediyor.

Özellikle Karadeniz bölgesinde uzun süredir risk haritasında çok yüksek risk grubunda bulunan bölgede vakalar artmaya devam ediyor.  Bu süreci en iyi şekilde atlatabilmek özellikle illerin valiliklerinden de uyarılar gelmeye devam ediyor. Son yapılan açıklamaya göre, yine kurallara uyulmaması soucunda düzenlenen mevlide katılan 15 kişinin testi pozitif çıktı. İşte detaylar...

15 KİŞİ POZİTİF!

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 27 Mart- 2 Nisan tarihli koronavirüs risk haritasına verilerine göre, Trabzon’da her 100 bin kişide 278,24 olan vaka sayısı sürekli olarak artmaya devam ediyor ve artarak 353,49’a yükselmiştir. Trabzon'da, Pelitli Mahallesi’ndeki bir evde vefat eden bir kişi adına 3 gün boyunca art arda okutulan mevlide birçok yakını katıldı. Topluca yapılan Mevlide katılan 15 kişiye yapılan koronavirüs test sonuçları pozitif çıkmıştır. Filyasyon ekipleri tarafından, mevlide katılan vatandaşların belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda kentte, vaka sayının artmasından endişe edilmektedir.

"TEMASLIYI GİZLEME DÜRTÜSÜ VAR"!

Filyasyon ekipleri tarafından araştırmalar sürerken, bu kapsamda temaslıların ısrarla gizlendiği belirtilirken, Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta tarafından açıklama yapıldı, “İnsanların mevlit olaylarını artık bu süreçte yapmaması gerekiyor. Tabi ki Müslümanız ama Peygamber Efendimizin de dediği gibi hastalıkları da etrafa yaymamamız gerekiyor. Bu anlamda dikkatli olmamız gerekiyor. Yaklaşık 15 vaka oluştu yapılan mevlitte. Temaslıyı gizleme dürtüsü var insanlarımızda. Bunun da ortadan kalkmasını bekliyoruz artık.

Düşünün ki bir apartmanda üst üste 3 gün boyunca mevlit oluyor. Hadi mevlit yapanları geçtim, diğer insanlar da ihbarda bulunmadı. Bunun yanı sıra temaslıları da gizlediler. Aynı apartmana giden filyasyon ekipleri, gün içerisinde başka dairelere de gidince mevlit yapıldığı ortaya çıktı. Filyasyon ekiplerimiz geceli gündüzlü çalışıyorlar ve çalışma yükleri temaslılar gizlenince daha da çok artıyor. Ekiplerimiz pozitif vakaların ağızlarından kerpetenle laf alırcasına uğraşıp, hedefe doğru gitmeye çalışıyorlar” ifadeleri kullanıldı.


İLLERE GÖRE RİSK HARİTASI VAKA SAYILARI

Risk Haritasına Göre Orta Riskli (sarı)
 

10 il bulunmaktadır, Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Batman, Siirt, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Uşak olarak belirlenmiştir.

Risk Haritasına Göre Yüksek Riskli İller (turuncu) 

12 il bulunmaktadır, Ağrı, Kars, Bingöl, Tunceli, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Kırşehir, Afyonkarahisar, Burdur, Denizli ile Manisa yer almaktadır.

Risk Haritasına Göre Çok Yüksek Riskli  İller (kırmızı)

 Kırmızı Kategoride 58 il bulunmaktadır; "Iğdır, Ardahan, Artvin, Rize, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Trabzon, Giresun, Ordu, Tokat, Sivas, Amasya, Samsun, Sinop, Kastamonu, Çorum, Çankırı, Bartın, Karabük, Zonguldak, Düzce, Bolu, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Yalova, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Kütahya, Bilecik, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Nevşehir, Kayseri, Malatya, Elazığ, Niğde, Aksaray, Konya, Karaman, Mersin, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Erzincan, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, Isparta."
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR