Vatandaş Mekik Dokudu! Biraz Önce Açıklandı! Elektrik ve Doğalgaz Faturasıyla PTT’ye Gidin Para Alın

Vatandaş Mekik Dokudu! Biraz Önce Açıklandı! Elektrik ve Doğalgaz Faturasıyla PTT’ye Gidin Para Alın
YAYIN TARİHİ: 25.01.2022 18:14:00

Ülkemizde bu sene kış ayının oldukça sert geçmesi sonrasında doğalgaz ve elektrik tüketimi had safaya çıkmış durumda. Bunun sonucu olarak faturalarda haliyle kabarmış durumda. Bu anlamda Devlet, gereksinim sahibi aileler amacıyla harekete geçti. Elektrik faturasına destek verilecek. Faturayla PTT’ye giderek elektrik desteğinden yararlanılabilecek. Elektrik faturasına destekten yararlanmak amacıyla birtakım şartlar var. Bu şartları yerine getirenlere 206 TL’ye kadar para verilecek.

2022 senesinde elektrik ve doğalgaz fatura desteği oldukça ilgi görüyor. Bilindiği gibi elektrik ve doğalgaza fahiş şekilde zam yapılmıştı. Faturalarını ödeyemeyen vatandaş ise soluğu PTT'de aldı. Bilindiği gibi PTT elektrik fatura desteği veriyor. Aile Bakanlığı ise doğalgaz desteğine başlamış durumda. Son dakika gelişmeleri haberlerim.com.tr'de

VATANDAŞ MEKİK DOKUDU! BİRAZ ÖNCE AÇIKLANDI! ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURASIYLA PTT’YE GİDİN PARA ALIN


Elektriğe gelen zamlar ve elektrik kullanımının arttığı bu dönemde çoğu vatandaş elektrik faturası desteğinden yararlanmak amacıyla tetkik yapmaya başladı. Ödemeler PTT aracılığı ile yapılıyor. Destek miktarı ailede yaşayan insan sayısına göre değişiklik gösteriyor. Bu anlamda 
1-2 bireylik aile bağlamında ödeme miktarı 103 lira alabiliyor. Elektrik fatura yardımı olarak da tanınan tüketim desteği 4 bireylik aile için ise 206 liraya çıkıyor.


 

2022 ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ


Elektrik faturası desteği incelemeleri sürüyor. Elektrik tüketim desteği, gereksinim sahibi kişilerin yararlanması amacıyla oluşturulmuş bir destek türüdür. Elektrik faura desteğinden yararlanmak isteyenler direk olarak PTT şubelerinden başvuru yapıyor. 

2022 YILI ELEKTRİK DESTEĞİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?


Elektrik faturası desteği alabilmek isteyen ve halihazırda devletten sosyal yardım alan gereksinim sahipleri kimliği ve eve gelen elektrik faturasını yanına alarak  PTT'ye giden vatandaşlar destekten yararlanıyor. 


DOĞALGAZ YARDIMI 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık doğrultusundan belirtiler program ile başına senelik 450 lira ile 1150 lira arası destek sağlanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, natural gaz desteği amacıyla başvuruların şubat ayının ikinci %50 sinde alınacağını, ödemelerin ise mart ayının ikinci haftasından sonra yapılacağını açıkladı.

Doğalgaz yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak.

 


Doğalgaz yardımı başvuru gerçekleştirmek amacıyla tıklayınız



 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR