Valilik-MEB 10-11 Mart İstanbul Okullar Tatil Mi? Perşembe-Cuma İstanbul'da Kar Tatili Var Mı? AKOM

Valilik-MEB 10-11 Mart İstanbul Okullar Tatil Mi? Perşembe-Cuma İstanbul'da Kar Tatili Var Mı? AKOM
YAYIN TARİHİ: 9.03.2022 10:20:00

​Son dakika... Meteoroloji ve AKOM doğrultusundan İstanbul amacıyla peş peşe kar yağışı uyarıları geliyor. Bu hafta etkisini sürdürecek kar yağışı nedeniyle gözler okullara çevrildi. İstanbul'da Çarşamba günü karla karışık yağmur, Perşembe günü ise il çapında yağışların kar şekline dönerek, önümüzdeki hafta başına kadar vakit vakit güçlü olacağı bildirildi. Peki, 10-11 Mart İstanbul'da okullar tatil mi? Perşembe ve Cuma günü İstanbul'da kar tatili olacak mı? 

​Son dakika... İstanbul son 35 yılın en büyük karını beklerken AKOM'da önemli uyarılar yapmıştı. Bu anlamda İstanbul kar yağışı ile alakalı son dakika açıklamaları geliyor. Bu hafta kar yağışının etkileri altına girecek İstanbul'da okulların tatil olup olmayacağı araştırılmaya başlandı. İstanbulluları soğuk hava ve kar yağışına karşı uyaran uzmanlar, kar tatili ile alakalı da açıklamalarda bulundu. Gözler okullarda kar tatili uygulanıp uygulanmayacağına çevrildi. Peki, 10-11 Mart İstanbul'da okullar tatil mi? Perşembe ve Cuma günü İstanbul'da kar tatili olacak mı?


10-11 MART İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ? PERŞEMBE-CUMA İSTANBUL'DA KAR TATİLİ VAR MI? VALİLİK-MEB...

İstanbul'da beklenilen kar yağışına dair değerlendirmelerde bulunarak, "İstanbul amacıyla Perşembe ve Cuma okullara tatil kararı verilebilir." dedi. Konu ile ilgili resmi açıklama geldiği zaman haberlerim.com.tr'de olacak..


İstanbul'da hafta ortasına kadar Aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışların, 09 Mart 2022 Çarşamba günü yüksek kesimlerde, 10 Mart 2022 Perşembe günü il çapında karla karışık yağmur ve kar şekline dönerek, önümüzdeki hafta başına kadar vakit vakit güçlü olacağı ön görü ediliyor..



İSTANBUL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

SON 35 YILIN EN ŞİDDETLİ KAR YAĞIŞI İSTANBUL'DA 

İstanbullular, 1987 yılında yaşanan efsane kar yağışını hâlâ unutamıyor. O günlere şahit olanlar, yolların kapanması bundan ötürü ev ve işyerlerine yürüyerek gittiğini, su şebekesinin donması bundan ötürü suların akmadığı, elektriklerin kesildiğini dost meclislerinde sıkça anlatıyor. İstanbul'un yakın zamanda gördüğü en büyük kar fırtınası olan 1987 kışı, gazete manşetlerine 'Beyaz Felç' olarak yansımıştı.




İstanbul Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının etkisi altına girmeye hazırlanıyor. Karadeniz üzerinden giriş yapması beklenen sistemle sıcaklıkların çarşamba akşam saatlerinden itibaren sıfır ve altına gerileyeceği, yanısıra il genelinde yer yer kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanacağı ön görü ediliyor. Kuvvetli kuzeyli rüzgârların Karadeniz üzerinden geçerken, nemle beslenecek olması sebebiyle, 4-5 gün süresince etkili olacak kar yağışının Ocak ayında yaşanan yağışa yakın kar kalınlıkları oluşturabileceği öngörülüyor.



İSTANBUL İÇİN KIŞ LASTİĞİ UYARISI

"Kar yoğunluğu daha çok Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz iç kesimlerinde görülüyor. Cumartesi günü İstanbul'un Anadolu yakası daha yoğun olmak üzere kar etkili olabilir."

Bunun yanı sıra Orhan Şen açıklamalarında yerel yönetimler, Karayolları, paralı yolları işletenlerin alakalı olması gerektiğini belirtti. Hem de Şen, gene olumsuzluk yaşanmamasını isterken en çok ilgi edecek olanların vatandaşlar olduğunu kış lastiği takılması gerektiğini vurguladı.

 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR