Üniversite'nin Geliştirdiği Yerli Aşıdan Önemli Haber! 250 Gönüllü' de Faz-2, 2. Doz Uygulaması...

Üniversite'nin Geliştirdiği Yerli Aşıdan Önemli Haber! 250 Gönüllü' de Faz-2, 2. Doz Uygulaması...
YAYIN TARİHİ: 9.04.2021 12:58:00

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış tarafından, sosyal medya hesabından heyecanlandıran, yüzleri güldüren önemli bir açıklama geldi. Yerli aşı hakkında önemli açıklamalar geldi? Yerli aşıda son durum nedir?

Yerli aşıda önemli gelişme yaşandı. Yaşanmaya da devam ediyor. Kayseri Erciyes Üniversitesi tarafından aylardır üzerinde çalışılmaya devam eden yerli Kovid-19 aşısında bugün çok önemli bir döneme geçildiği açıklaması yapıldı. Yapılan açıklama da sevindirici sonuçların ortaya koyulduğu açıklanmıştır.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış tarafından, sosyal medya hesabından heyecanlandıran, yüzleri güldüren önemli bir açıklama geldi. Prof. Dr. Çalış, "Üniversitemiz tarafından Covid-19’a karşı geliştirilen aday aşımızın bugün itibari ile Faz-2, 2'nci doz uygulaması gönüllülerimizde tamamlanacak." açıklamaları yapıldı. İşte açıklamanın detayları...

250 GÖNÜLLÜ ÜZERİNDE...

Erciyes Üniversitesi bünyesinde çalışmaları yapılan, Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ERAGEM) ile İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi (İKUM) tarafından, Koronavirüs salgınına karşı geliştirilmekte olan yerli aşı, Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nca (TÜSEB) desteklenerek, adayının Faz-1 çalışmaları, 44 gönüllü üzerinde yapılmıştır ve 14 Aralık itibarıyla tamamlanmıştır. Ardından, İnaktif aşının Faz-2 çalışmaları ise 250 gönüllü üzerinde uygulamaları 10 Şubat 2021 tarihinde başlamıştır.

250 Gönüllü vatandaş üzerinde Faz-2'de ilk doz uygulaması, 13 Mart tarihinde tamamlanmıştır ve ardından ikinci doz uygulaması başlamıştır. Yerli aşıda Faz-2'de ikinci doz çalışmalarında sona gelindiği açıklanmıştır. Yerli aşının son gönüllülere uygulanması da bugün tamamlanacağı belirtilmiştir.

Yerli aşıda Faz-2 ikinci doz uygulaması yapılan aşı gönüllüleri tarafından yapılan açıklamada, ilk dozda hiçbir yan etki görülmediği belirtilirken, aşı çalışmasına katılmaktan mutlu olduklarını ifade etmişlerdir.


YERLİ AŞIDA BUGÜN 2. DOZ TAMAMLANIYOR!

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış tarafından, Faz-2 çalışmalarında ikinci doz uygulamalarının bugün sona ereceği belirtilerek şu ifadelere yer verilmiştir, "Faz-2 aşamasını 250 gönüllü üzerinde gerçekleştirmekteyiz. Üniversitemiz tarafından geliştirdiğimiz yerli aşımızın 10 Şubat 2021 tarihi ile Faz-2 aşamasını geçmiştik. Faz-2 aşamasını da birinci dozlama ve ikinci dozlama şeklinde uygulamaya devam ediyoruz. Bugün gönüllülerimizin ikinci dozlamasını da yapmış olacağız ve bugün itibarıyla da Faz-2 aşamamızın ikinci dozlaması tamamlanmış olacak. Tabi ki Faz-2 aşamasında özellikle etkinlik ile ilgili veriler ortaya çıkacak. Etkinliği araştırmacılarımız birinci dozlama uygulamasından itibaren takip ediyorlar" açıklamasında bulundu.



FAZ-3 AŞAMASINA GEÇİLEBİLECEKTİR!

Prof. Dr. Çalış yapılan aşı çalışmalarına dair açıklamalarına devam ederken, gönüllülerden alınan kan örneklerinin değerlendirileceğini belirterek, "İkinci dozlamadan sonra ise özellikle 2 veya 3 hafta sonra gönüllülerden aldığımız kan örneklerindeki antikor oluşumu ve diğer parametrelere bakılarak etkinliği ortaya koymuş olacağız.

Şu ana kadar etkinliğin iyi olduğunu düşünüyoruz çünkü elimizdeki ilk veriler öyle gösteriyor. Faz-2 aşamasının ikinci dozlamasının 2-3 hafta içerisinde etkinliğinin ortaya konulmasının ardından Faz-2 aşamasının sonuçlarını Sağlık Bakanlığı'mıza bildireceğiz ve raporlayacağız sonrasında inşallah nisan ayının sonunda Faz-2 aşaması bitmiş olacak ve Faz-3 aşamasına geçilebilecektir" açıklamasında bulundu.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR