UBER İstanbul'a Geri Mi Döndü, Türkiye’de Çalışıyor Mu? UBER Nedir? UBER Şoförü Nasıl Olunur?

UBER İstanbul'a Geri Mi Döndü, Türkiye’de Çalışıyor Mu? UBER Nedir? UBER Şoförü Nasıl Olunur?
YAYIN TARİHİ: 21.02.2022 14:06:00

Türkiye'de 2014 Haziran ayından beri hizmet veren UBER, 2019 tarihinde evvel XL vasıta hizmetini sonra da mahkemenin erişim engeli kararı sebebiyle taksi hizmetini durdurmuştu. Uber’e Türkiye’de oluşturulan erişim engeli kaldırıldı. İstinaf mahkemesi geride bıraktığımız ay verilen kararda Uber'in sarı taksiler ile çalışmaya devam etmesine izin vermişti. Peki Uber İstanbul'a geri mi döndü, Türkiye’de çalışıyor mu? Uber nedir? Uber şoförü nasıl olunur?

Uber İstanbul'a geri mi döndü, Türkiye’de çalışıyor mu? Uber nedir? Uber şoförü nasıl olunur? Soruları yeniden gündem oldu! 2014 Haziran ayında Türkiye'de hizmete başlayan UBER, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın açtığı dava sebebiyle 2019 senesinde hareketlerini durdurmuştu. 24 Aralık 2020 tarihinde erişim engeli kaldırılan UBER yaptığı bildirimde “Uber Türkiye'nin sosyal medya hesabından oluşturulan bildirimde, "Uber’e Türkiye’de oluşturulan erişim engeli mahkeme kararına makul olarak bugün itibariyle adeta kaldırıldı! Bütün İstanbullular’a yine merhaba!" denildi.

UBER İSTANBUL'A GERİ Mİ DÖNDÜ, TÜRKİYE’DE ÇALIŞIYOR MU? 


Uber Türkiye'nin sosyal medya hesabından oluşturulan açıklamada, "Uber’e Türkiye’de oluşturulan erişim engeli mahkeme kararına makul olarak bugün itibariyle adeta kaldırıldı! Bütün İstanbullular’a yine merhaba!" denildi.

Erişim engeli 24 Aralık 2020'de kaldırıldı

İstinaf mahkemesi geride bıraktığımız ay aldığı karar ile Uber’e Türkiye’de erişim engeli getiren ilk derece mahkemesi kararını yanlış bulmuştu. Erişim engelinin kaldırılması ile eş güdümlü Uber'in, taksi ürünüyle Türkiye çapında etkinlik göstermeye devam edebilmesinin önü açılmıştı.

Uber Global sözcüsü, erişim engelinin kaldırılmasına dair karara yönelik açıklamasında “Türkiye’ye inanıyoruz ve bağlıyız. İstinaf mahkemesi Uber Taksi ile faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edebileceğimizi teyit ettiği amacıyla mutluyuz. Uygulamamızı İstanbul'daki bütün yolcu ve sarı taksi şoförlerine sunmaya devam edeceğiz.” demişti.



UBER ŞOFÖRÜ NASIL OLUNUR?

Uber şoförü olmak amacıyla birtakım mühim şartlar aranmaktadır:

21 Yaşından büyük olmak.

Ehliyet ile eş güdümlü 3 senelik bir vasıta tecrübesi olması.


Sicil kaydının temiz olması.

Güncel bir sıhhat raporu.

Özgeçmiş belgesi (CV).

Çalışmak dilediğiniz alan amacıyla lüzumlu harita bilgisi

Uber ücret hesaplama Uber programı üzerinden yapılabilir. Bulunduğunuz koordinat ile gideceğiniz koordinatı işaretleyerek ücret hesaplaması yapılır. Bu ücretten çok ücret edemezsiniz.


UBER ŞOFÖRÜ OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ



UBER NEDİR?

Uber, San Francisco, Kaliforniya menşeli Amerikan uluslararası ulaşım şebekesi şirketi. Uber 2009'da Travis Kalanick ve Garrett Camp doğrultusundan "UberCab" olarak kurulmuş, program ertesi Haziran pazara çıkarılmıştır.

Uber, akıllı telefon üzerinden hizmet veren bir yolcu taşıma uygulamasıdır. Telefona yüklendikten sonra kullananlara gidecekleri yere götürecek ulaşım aracını teşhis etme, bulma, çağırma, fiyatını ve güzergahını saptama hizmeti vermektedir. Kullanıcı gideceği yere taksi, lüks vasıta ya da rastgele bir vasıta ile gitme seçeneklerine sahip olabiliyor.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR