TV Ünitesi Boyutu Nasıl Olmalıdır?

TV Ünitesi Boyutu Nasıl Olmalıdır?
YAYIN TARİHİ: 29.08.2022 10:04:00

Ev ya da ofislerin vazgeçilmez mobilyası TV ünitesi, televizyon ve diğer aksesuarlarınızın görkemli bir şekilde sergilenmesini sağlar.

Ev ya da ofislerin vazgeçilmez mobilyası TV ünitesi, televizyon ve diğer aksesuarlarınızın görkemli bir şekilde sergilenmesini sağlar. Genellikle, evin merkezinde konumlandırılan bu ürünler, görsellik ve işlevsellik bakımından geniş bir çeşitliliğe yayılır. Dekorasyon tarzınıza uygun şekilde tercih ederek yaşam alanlarınıza bütünlük yaratabilirsiniz. TV ünitesi, televizyonu taşıyabilecek dayanıklılıkta olabileceği gibi depolama görevi ile de düzenli bir görünüm sergilenmesini sağlar. Boyut ve yüksekliği itibarıyla konforlu ve sağlıklı bir kullanım imkânı sunar. TV ünitesi seçiminde rol oynayan en önemli faktör mobilyanın ölçüleridir. Doğru ebatlarda tercih edilen bir ürün ile uzun süreli izleme deneyimi yaşayabilirsiniz.
 

Doğru TV Ünitesini Tercih Ederken Göz Önünde Bulundurulması Gereken Noktalar

 

TV ünitesi, konfor alanını doğrudan etkileyen mobilyalar arasında bulunur. Tercih yapmadan önce, televizyonun seçilmesi gerekir. Ünitenin genişliğinin televizyonun genişliğinden en az 10 cm uzun olması, güvenli bir kullanım sağlar. Mobilyayı yerleştireceğiniz alanı belirleyerek dekorasyona başlayabilirsiniz. Yanlarında bulunan boşluklar, size de hareket özgürlüğü sağlar. Aynı zamanda, ev ya da ofislerinizin büyüklüğüne uygun olması da gerekir. Böylece, ünite görüntüyü bozmadan yerleştirilebilir. Dekorasyon stiliniz uygun seçimler gerçekleştirerek göz alıcı bir görüntü yaratabilirsiniz. Rustik, country, bohem, modern, klasik ya da İskandinav tarzına ait TV ünitesi ile stilinizi tamamlayabilirsiniz. Beyaz TV ünitesi her eşya ile birlikte kullanılabilirken antrasit ya da siyah gibi koyu renkler büyük alanlarda klasik bir etki oluşturur. Renk, malzeme ve formun diğer mobilyalar ile uyum sağlaması gerekir. TV ünitesi seçiminde rol oynayan kriterler ile doğru bir dekorasyon oluşturabilirsiniz.

TV Ünitesi Tasarımları ile Güçlü Bir Dekoratif Etki

TV ünitesi modelleri kitaplıklı, konsollu ve raflı olabileceği gibi ahşap, metal aksamlı ya da renkli tasarımlara da sahiptir. Kitaplıklı mobilyalar obje, kitap ya da dergilerinizin düzenli görünmesini sağlar. Dolaplar depolama görevi görerek eşyalarınızı saklamanıza destek olur. Konsol ve rafların kombini, dekorasyon stilinize olumlu yönde katkıda bulunur. Sade, modern ve şık bir görüntü yaratır. Hem fotoğraf çerçevelerinizi sergileyebilir hem de sportif bir tarza imza atabilirsiniz. Ahşap TV ünitesi çeşitleri, dayanıklılık ve pek çok mobilya ile uyum sağlaması açısından tercih edilir. Sahil, klasik ya da bohem tarzlara eşlik ederek bitki, mum ve kitaplarla süslenir. Yaşam alanlarında klasik çizgilerden hoşlananlar için kapak ya da dolaplı alternatifler idealdir. Hem yenilikçi hem de rahat bir ortam sunar. TV ünitesi tasarımları ve fonksiyonları sayesinde dekoratif etkiyi artırırken pratik kullanımın da altını çizer.

Televizyon Büyüklüğüne Göre TV Ünitesi Modelleri

Televizyon boyutları ile paralel olması gereken üniteler, teknik detayları sayesinde kolay bir kullanım sağlayıp dekoratif etki yaratır. Mobilyanın göz hizasından yüksekte olması, omurga sağlığını olumlu yönde etkiler. Tavana yakın seçilen tv ünitesi, konforlu bir izleme alanı oluşturur. Ürünlerin derinliği de kablo, priz ve anahtar gibi araçların düşünülerek dikkate alınması gerekir. Ölçülerin orantılı olması, estetik bir hava katar. Televizyon boyutuna uygun üniteler, 50 inç bir televizyon için 140x49 cm, 55 inç televizyon için 160x47 cm, 75 inç cihazlar için 200x49 cm şeklinde tercih edilebilir. Duvar önüne koyacağınız bir ünitenin boyunun duvar boyu ile örtüşmesi, rahat bir izleme deneyimi yaşamanızı sağlar. Televizyon üniteden büyükse, kaba bir görüntü yaratır. Aynı zamanda, televizyonu taşımayarak kazalara neden olabilir. Televizyon boyutuna göre tercih edebileceğiniz ürünler, etkileyici bir dekorasyon ve kullanışlı bir alan yaratır. Kaliteli malzemelerden imal edilen TV ünitesi seçeneklerini Koçtaş web sitesinden inceleyebilirsiniz. Uygun ölçüler sahip mobilyayı hemen sepetinize atabilir ve hızlı bir şekilde Koçtaş güvencesiyle satın alabilirsiniz. 
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR