Tüm Kadınlar PTT'den 701 TL ve 600 TL Ödeme Alabiliyor! Ödemeler Bu Salı Başlayacak Tek Şart Var

Tüm Kadınlar PTT'den 701 TL ve 600 TL Ödeme Alabiliyor! Ödemeler Bu Salı Başlayacak Tek Şart Var
YAYIN TARİHİ: 3.12.2021 21:58:00

Kadınlar için müjdeli haber geldi ve PTT üzerinden ödemeler Salı günü başlıyor. PTT şubelerine gidip başvuru yaparak paranızı alabiliyorsunuz. Bu para ödemesi nakit 701 ve 600 TL olarak yapılıyor.

Tüm Kadınlar PTT'den 701 TL ve 600 TL Ödeme Alabiliyor! Ödemeler Bu Salı Başlayacak Tek Şart Var... PTT tarafından hayata geçecek ödemeler Salı günü başlıyor. bu anlamda bazı şartlar parayı almanız için elzem teşkil ediyor. 

Pandeminin yaratmış olduğu kötü ortam ve koşullar hala devam ediyor. Bu anlamda vatandaşların ekonomik olarak ihtiyaçları da her geçen gün daha da artmaya devam ediyor. Kış aylarının da tüm şiddetiyle gelmiş olması vatandaşı daha da zorlamaya devam ediyor. Pandemi ödemeleri de ödenmeye devam ediyor. Bu anlamda dul ve yetim kalan kadınlara ihtiyaçlarını karşılamaları için nakit bir para ödemesi yapılıyor.  PTT şubelerinden verilen yardımlar aylık olarak ödeniyor ve 701 TL alınıyor. Sosyal devlet olma gereğinin oldukça önem arz ettiği pandemi döneminde devlet en iyi sınavını verdi ve vatandaşlara çok çeşitli yardımlar yaptı. Yardımlar verilmeye hala da devam ediyor. 701 TL 12 ay boyunca veriliyor ve vatandaşın cebine 8.412 lira giriyor. Öte yandan PTT kart sahipleri parayı PTT ATM'sinden çekebiliyor. 




KADINLARA BÜYÜK DESTEK! DUL MAAŞI VE 65 YAŞ AYLIĞI

Dul kalan bu anlamda eşini kaybetmiş olan kadınlara ve SGK'sı olmayanlara işsiz olanlara çok çeşitli yardımlar sunuluyor. Kömür yardımları, gıda yardımları nakit para yardımları en başta gelenler arasında yer alıyor. PTT ATM'lerinden dul ve yetim aylığı ve 65 yaş aylığını ise anında çekebilirsiniz.


701 TL NASIL ALINIR? NEREYE BAŞVURULUR?

65 Yaş aylığı ve dul maaş almak için vatandaşların yaşadıkları şehirler de en yakın olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf'larına (SYDV) yazılı başvuru ile yapılıyor. Başvuruda ise sadece T.C. Kimlik fotokopisi gerekiyor.



SGK'SI OLMAYANA NAKİT PARA YARDIMI

Eğer 65 yaşını geçtiyseniz yaşlılık aylığı alabilirsiniz. Yaşlılık aylığı hiç bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara PTT üzerinden veriliyor. Bu anlamda parayı almanız için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf'larına başvuru yapmanız gerekmektedir. Bu başvuru yerleri yaşadığınız kesimlere yakın olmalıdır. Başvuru şartları arasında hane içi gelirin kişi başı 701 TL'den az olması en önemli koşul olarak öne çıkmaktadır. Bu nakit para her ay düzenli olarak vatandaşlara ödenmektedir. 
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR