Trendyol'da Satış Yapmak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Trendyol'da Satış Yapmak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler
YAYIN TARİHİ: 24.09.2022 13:48:00

Son yıllarda daha da popüler hale gelen Trendyol en çok tercih edilen alışveriş platformlarından biridir.

Son yıllarda daha da popüler hale gelen Trendyol en çok tercih edilen alışveriş platformlarından biridir. Bu nedenle çoğu satıcı için ilk hedefler arasında Trendyol’da satış yapmak fikri yer alır. Geniş müşteri kitlelerine hitap etmek ve satışları artırmak için etkili olan bu yöntem için bir ön hazırlık yapmanız gerekir. Mağaza açma süreçlerini adım adım takip etmeli ve nasıl satış yapılacağı ile ilgili bilgilere hakim olmalısınız.
2010 yılında ortaya çıkan Trendyol 2018 yılında Alibaba Group ile yaptığı iş ortaklığı sonrasında büyüyerek yoluna devam etmektedir. En hızlı gelişim ve büyüme kaydeden bu platform 1 ayda 90 milyondan fazla müşteri trafiğine sahiptir. Bu nedenle Trendyol’da mağaza açtığınızda marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz.

Trendyol Nedir?

Satıcıların kendi online mağazalarını açmalarına imkan veren bir platform olan Trendyol aynı zamanda kendi markasına ait ürünleri de satışa sunar. Geniş müşteri kitlelerine ulaşmayı sağlayan platformda yer alabilmek için en önemli koşul şirket sahibi olmaktır. Şirket sahibi olma şartını sağlayanlar ülke içinde ve dışında potansiyel müşterilerine kolayca ulaşabilirler.
Trendyol’da satış yapmak istediğinizde çalışma sistemi tüm kullanıcılar için benzer şekilde ilerleyecektir. İlk olarak ürünler eklenir ve ardından satışa açılır. Gelen siparişler platformda görüntülenir ve satışı yapılan her bir ürün için düzenli aralıklarla ödeme alınır. Bu sistem aynı anda farklı müşteri kitlelerine ulaşmanızı sağlar.

Trendyol’da Mağaza Nasıl Açılır?

Trendyol’da satış yapmak ve mağaza açmak için şirket sahibi olmanız gerekir. Bu tür platformlarda bireysel satıcıların mağaza açmalarına müsaade edilmez. İlk olarak şirket kurmanız ve ardından mağazanızı açmanız gerekir. Şirket kurulumunun ardından satıcı başvuru kısmından satışa başla sekmesine tıklanır ve mağaza açma süreci başlatılır. İstenen tüm bilgiler eksiksiz olarak girilir. Bilgiler iletildikten sonra mağaza açma başvurusu incelenir ve en kısa süre içerisinde ilgili şirket adına geri dönüş yapılır. İletişim şekli olarak sistemde bulunan adres dikkate alınır. Mağazanın açılmasıyla birlikte Trendyol’un hazır müşteri kitlesine ulaşma, markayı daha kolay tanıtabilme ve rakipleri tanıyabilme gibi avantajlar elde edebilirsiniz. Ancak platformda yer almadan önce komisyon ücretlerinin varlığı ve rekabetin fazla olması gibi dezavantajlar olduğunu da unutmamanız gerekir.

Trendyol’da Satış Yapmak için Gerekli Olan Belgeler

Trendyol mağaza açma sürecinde başvuru formu esas belge olup bu formda yer alan bilgiler eksik bırakmadan doldurmalıdır. Eğer bilgi eksik ya da yavaş olursa mağaza açma süreci yavaşlayacaktır. Özellikle formda yer alan satış yapılacak kategori, şirket türü, şirket unvanı, vergi kimlik numarası, ticari sicil numarası, iletişim kurulacak kişilere ait adı, soyadı, e-posta adresi ve cep telefonu bilgileri, diğer online pazar yerlerinde ya da kendi e-ticaret sitenize ait linkler yazılmalıdır. Bu bilgiler yazılıp form gönderildikten sonra Trendyol başvuruları inceleyip en kısa sürede yanıt verecektir.

Trendyol Komisyon Oranları

Trendyol’da satış yapmak istediğinizde dikkat etmeniz gereken başlıca noktalardan biri komisyon oranlarıdır. Ürünün ait olduğu kategoriye göre farklılık gösteren bu oranlar başvuru onaylandıktan sonra kullanıcının tarafına iletilir. Trendyol oranlarda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
Trendyol komisyon oranları şu şekildedir:
  • Altın, aksesuar ve gümüş %5
  • Elektronik ürünler %6
  • Beyaz Eşya kategorisi %10
  • Bebek bakım ürünleri %12
  • Spor ve spor ekipmanları %15
  • Ev ve yaşam ürünleri %17
  • Hobi ve eğlence %17
  • Anne bakım ürünleri %18
  • Spor giyim ve ayakkabı %20
  • Kırtasiye ve ofis malzemeleri %20
  • Aksesuar ya da mücevher %30
Trendyol entegrasyon sürecine hızlıca dahil olmak için Kobisi altyapısını kullanabilirsiniz.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR