Son Dakika Pandemi Yardımı Şimdi Belli Oldu! Başvur Al! Şubat Ayına Kadar PTT Veriyor

Son Dakika Pandemi Yardımı Şimdi Belli Oldu! Başvur Al! Şubat Ayına Kadar PTT Veriyor
YAYIN TARİHİ: 21.01.2022 09:55:00

​Başvurular E-Devlet sistemi üzerinden yapılmakta olup şifre girildikten sonra Aile ve Sosyal Hizmetler sayfasına girmek gerekmektedir. Sonrasında açılacak olan sayfada sosyal yardım müracaat ekranına tıklayarak müracaatınızı gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru takibi gene aynı ekrandan müracaat sorgulama bölümünden yapılabilecektir.

Pandemi koşullarının ağırlaştırdığı yaşam şartlarında birtakım vatandaşlarımız gelir yönlü çok olumsuz etkilenmiştir. Bu olumsuz etkisi bir nebze olsun hafifletebilmek amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğrultusundan aile başı 1.100 TL parasal destek kampanyasının devam ettiğini duyurmuş idi. Bu yardımdan faydalanmak amacıyla E-Devlet şifreniz üzerinden gerçekleştireceğiniz müracaat ile talebinizin onaylanması durumunda parasal destekten yararlanabilirsiniz. Son dakika gelişmeleri haberlerim.com.tr'de

Destek 1000 TL'den 1100 TL'ye Arttırıldı


İhtiyacı olan vatandaşlar özellikle pandemi koşullarından etkilenmiş ailelere yapılacak olan yardım tutarı 1000 TL'den 1100 TL'ye arttırıldığı duyurulmuş idi. Bu başvurularınız için sorgulama yapabileceğiniz E-Devlet ekranından takip edebilirsiniz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanının son yaptığı açıklamalarla iki milyondan fazla kişiye ödeme yapılacağı beyan edilmiş idi. Son gelişme ile geçtiğimiz sene 1000 TL olarak alınabilen yardımların yeni onaylanan karar ile 1100 TL olarak ödendiği belirtilmiştir.

Başvuruların onaylanması halinde ödemelerin E-Devlette belirtiğiniz hesap numaralarına EFT ile gönderilebileceği yayınlamış idi. Eğer hesap numarası belirtilmediyse PTT kurumundan hesap açtırarak paranın buraya çıkarılmasını da talep edebilirsiniz. Şu an 4.faz ödemeleri yapılmaya başlanan destek ödemelerinde bundan önce 3 faz ödemeleri gerçekleştirilmiş durumdadır. PTT aracılığı ile yapılabilen ödemelerden faydalanmak için E-Devlet şifreniz üzerinden başvuru yapmanız ve bu başvuruları yine aynı ekran üzerinden takip etmeniz yeterli olacaktır.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR