Son Dakika: MEB'den Açıklama! Okullar Kapanıyor mu? Eğitime Ara Verilecek mi?

Son Dakika: MEB'den Açıklama! Okullar Kapanıyor mu? Eğitime Ara Verilecek mi?
YAYIN TARİHİ: 30.03.2021 19:55:00

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan merak edilen yüz yüze eğitime dair açıklama geldi! Okullar kapanacak mı? Hangi iller de okullar kapanacak? Okullar hangi kademeler de kapanacak? İşte detaylar...

Koronavirüs risk haritasına göre, alınan son verilere göre 58 ilin haritada kırmızı iller grubunda yer alması ile harita kırmızıya büründü. Haritanın kırmızıya bürünmesinin ardından en çok merak edilen konu yüz yüze eğitime ara verilece mi sorusunu akıllara getirdi.

Bu kapsamda vatandaşın gözü MEB'den gelecek açıklamaya çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelen son dakika açıklamasına göre alınan kararların detayları açıklandı. Yüz yüze eğitime ara verilecek mi sorusu da cevap buldu. İşte detaylar...

OKULLAR KAPANACAK MI?

Dün gerçekleştirilen yine kritik bir Kabine toplantısının sona ermesi üzerine gözler açıklamalara çevrilmiştir. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından toplantıda yapılan değerlendirmelerin ardından alınan kararları halka duyurmuştur. Yapılan açıklamaya göre, en önemli husulardan biri kırmızı yani çok yüksek riskli illerin sayısının 58'e çıkması tüm riskleri gözler önüne sererek endişeleri arttırdı. Bu kırmızı risk grubunda yer alan illerde yaşayan öğrencilerin okul durumu ne olacağı araştırması yapılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından, okulların durumu da belli olmuştur. Yapılan açıklama kapsamında, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretim süreceği açıklaması yapılmıştır.

Risk haritasında, kırmızı renkle gösterilen çok yüksek risk grubunda yer alan illerde, turuncu renkle gösterilen yüksek riskli illerde, 8.sınıf hariç ortaokullar ve 12.sınıflar hariç diğer lise kademeleri kapalı olacağı açıklaması yapılmıştır.


MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK'TAN AÇIKLAMA!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada, ''Eğitimde "yerinde karar" uygulaması kapsamında yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetlerine il bazlı kararlarla devam edilecek. Tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitim daha önce açıklandığı şekilde devam edecek.'' açıklaması yapılmıştır.







 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR