Son Dakika: Lise Sınavları İle İlgili Yeni Düzenleme Yapıldı! En Geç 21 Mayıs'a Kadar Başvurun...

Son Dakika: Lise Sınavları İle İlgili Yeni Düzenleme Yapıldı! En Geç 21 Mayıs'a Kadar Başvurun...
YAYIN TARİHİ: 12.05.2021 17:01:00

Lise sınavlarına ilişkin yeni düzenleme kararı alındı. Alınan kararın detayları nelerdir? Lise sınavları iptal mi? Sınavlar ne zaman yapılacak? Sınavlara katılım tercihe mi bağlı? Sınavlar nerede ve nasıl yapılacak? İşte düzenlemeye dair detaylar...

Son Dakika: Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklama geldi. Herkes tarafından bir süredir merak edilip araştırılan Lise öğrencilerinin sınavlarına ilişkin yeni düzenleme yapıldığı açıklandı. Yapılan düzenleme de lise 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin ikinci dönem sınabları için açıklama geldi. İkinci dönem yapılacak sınavlara dair düzenlemenin detayları...

BAKAN SELÇUK AÇIKLADI! SINAVLAR YENİDEN DÜZENLENDİ!

Gelen son dakika haberine göre, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabı üzerinden seslenerek, "Gençler selam! Liselerde sınavlar iptal demeyelim de yeniden düzenlendi, diyelim. Ekteki görselde sorularınızın cevabını bulabilirsiniz. Tamamsa göz kırpın..." açıklamasında bulundu.

- Bakan Ziya Selçuk tarafından apılan yeni düzenlemeye dair detaylar payaşılırken, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminde her dersten tek sınav yapılacak.

Alınan karar kapsamında ayrıca, 12. sınıf öğrencileri için birinci dönem ve ikinci döneme ilişkin olarak yapılacak sınavlar tamamlandığında, gerçekleştirilen bu sınıfların 2020-2021 eğitim ve öğretim yılına ilişkin iş ve işlemleri, ilgili Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yürütülerek tamamlanacağı belirtilmiştir.



TERCİH ETME HAKKI SUNULACAKTIR!


Yapılan yeni düzenlemeye göre, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin yapılacak olan sınavlara katılıp katılmama hususunda tercih etme hakkı da sunulacaktır. Ayrıca sınavlara katılmak istemeyen öğrencilerin ve velilerinin talep ettikleri taktirde bunu içeren dilekçelerini en geç 21 Mayıs 2021 tarihine kadar eğitim görükleri okulun müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir.

Veliler tarafından alınan kararla beraber eğitim kurumu müdürlüklerince başvurdukları dilekçeleri alınan ve seçimleri doğrultusunda ikinci dönem yapılacak olan sınavlarına katılmayacak öğrencilerin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı sonuna ilişkin iş ve işlemleri, birinci dönem notlarına göre tamamlanacaktır. Ayrıca sınava katılmama kararı alınan bu öğrencilere yönelik başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme uygulaması yapılmayacaktır.

İSTERLERSE BİRİNCİ DÖNEM NOTU İLE DEĞERLENDİRİLECEKLER!

2020-2021 yılı eğitim ve öğretim döneminde, ikinci döneme ilişkin olarak sınavları yapılamamış olan öğrenciler ve belirlenen takvim doğrultusunda yapılacak ikinci dönem sınavlarına girmek isteyen öğrenciler için ise 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı sonuna ilişkin olarak iş ve işlemleri, sınavlarla birlikte diğer ölçme ve değerlendirme uygulamaları değerlendirmeye alınarak tamamlanacağı belirtilmiştir.

Lise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin de 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine ilişkin sınavları tamamlanmış olan öğrenciler içinde tercih hakkı sunulmaktadır. Sınavları tamamlamış olan öğrencilerin, istemeleri durumunda bu öğrenciler de sadece birinci dönem notları ile değerlendirileceklerdir.

BULUNDUKLARI YERLERDE SINAV UYGULAMALARI YAPILACAK!

Yapılan yeni düzenlemeye göre, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine katılım sağlamayı düşünen öğrencilerin sınavları, 1 Kasım 2020 - 26 Mart 2021 tarihleri arasında işlenen konuları ve kazanımları kapsayacak şekilde yapılan planlamalar doğrultusunda uygulanacaktır.

Alınan kararlar doğrultusunda, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine ilişkin olarak yapılacak olan sınavların 24 Mayıs - 18 Haziran 2021 tarihleri arasında farklı bir ilde ve yurt dışında bulunacak öğrencilere de bulundukları yerlerde sınav uygulamaları yapılabileceği belirtilmiştir.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR