Son Dakika Haberi: 1 Aralık 2021 Çarşamba Günü Okullar Tatil Edilecek mi? Valilik Açıklaması Var mı?

Son Dakika Haberi: 1 Aralık 2021 Çarşamba Günü Okullar Tatil Edilecek mi? Valilik Açıklaması Var mı?
YAYIN TARİHİ: 30.11.2021 09:05:00

​Bugün 29 Kasım 2021 İstanbul'u etkisi altına alarak korkulu anlar yaşatan Lodos'un ardından İstanbul Valiliği tarafından önemli açıklama geldi. İstanbul'da bugün yaşanan olumsuz hava şartları sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımız olurken, maddi bir çok hasar meydana geldi. Bunun üzerine İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre eğitime ara verildiği açıklandı. Peki hangi günler tatil? 1 Aralık Çarşamba okullar tatil mi?

Açıklamalar geldi. Eğitime ara verildi. Eğitime kaç gün ara verildi? 1 Aralık Çarşamba günü okullar tatil mi? Tatil olacak mı? Kaç gün tatil olacak? Meteorolojiden açıklama geldi.
 

1 ARALIK ÇARŞAMBA OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, "salı günü akşam saatlerinden sonra başlayacak olan fırtınanın, batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa), yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) esmesinin beklendiği bildirildi.

Çarşamba günü akşam saatlerine kadar devam edecek olan fırtına dolayısıyla, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istenildi." bu kapsamda çarşamba günü akşama kadar etkili olacak bu olumsuz hava şartlarından dolayı 1Aralık Çarçamba günü tatil olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı. Bununla ilgili açıklama geldiği anda sizlerle paylaşacağız.

30 KASIM SALI EĞİTİME ARA VERİLDİ!

İstanbul’da bugün 29 Kasım Pazartesi tüm İstanbul'u ve çevre illeri etkisi altına alan kuvvetli rüzgar ve fırtınadan dolayı İstanbul Valiliği tarafından eğitime bir gün ara verildiği açıklaması yapıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre şu ifadeleri kullandı;

"İstanbul'da hayatı olumsuz etkilemeye devam eden lodos nedeniyle; Eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 30 Kasım Salı günü bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel izinli sayılacaktır." ifadeleri yer aldı. Bununla beraber merak edilen konulardan biride meteorolojiden yapılan açıklama kapsamında peki 1 Aralık çarşamba günü akşamına kadar etkili olacak lodos'tan dolayı Çarşamba günü de tatil olacak mı sorusuda merak konusu olmaya başladı.


SON DAKİKA İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ!

İstanbul 
Valiliği resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre 30 Kasım günü devreye alınan tatil ile ilgili olarak tüm detaylar şu ifadelerle yer aldı; Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden alınan son verilere göre;

"İlimizdeki kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın, bu gece yarısına kadar 90-110 km/sa hızda devam ederek gece saatlerinden itibaren hızını biraz azaltacağı ve yarın saat 18.00’e kadar 70-90 km/sa hızda sürdüreceği tahmin edilmektedir.

İstanbullu vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin olumsuz hava koşulları sebebiyle mağduriyet yaşamamaları için Valiliğimizce; resmî-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere; bütün eğitim kurumlarında “yüz yüze eğitim” faaliyetlerine 30 Kasım 2021 Salı günü bir (1) gün süreyle ara verilmiştir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl ve engelliler ile hamile personelimiz de ayrıca bir talimat veya talebe gerek kalmaksızın, belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacaklardır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 29.11.2021- Saat:20.00" şeklinde ifade edilmiştir.

 



DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR