Son Dakika: Diyanet'ten Teravih Namazı Açıklaması! Teravih Namazı Camide mi Evde mi Kılınacak?

Son Dakika: Diyanet'ten Teravih Namazı Açıklaması! Teravih Namazı Camide mi Evde mi Kılınacak?
YAYIN TARİHİ: 6.04.2021 18:31:00

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Erbaş tarafından Ramazan-ı Şerif ayının gelmesi ile önemli açıklamalarda bulundu. Teravih namazları evde mi kılınacak? Camilere kısıtlama geldi mi? Aşı orucu bozar mı?

Ramazan-ı Şerif ayına sayılı günler kala Diyanetten açıklama geldi. Koronavirüs ile mücadele  devam ederken, Ramazan ayında teravih namazı kılınacak mı? Camiler açık mı soruları araştırılırken, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş tarafından yaptığı açıklamaya göre merak edilen sorular cevap buldu. Erbaş tarafından yapılan açıklama da teravih namazlarının ev de mi cami de mi kılınacağı sorusu da yanıt buldu. İşte açıklamanın detayları...

DİYANETTEN TERAVİH NAMAZI KARARI? CAMİLER DE Mİ KILINACAK?

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Erbaş tarafından Ramazan-ı Şerif ayının gelmesi ile önemli açıklamalarda bulundu. Ali Erbaş, TDV Kocatepe Cami Konferans Salonu'nda ana teması "Şifa Ayı Ramazan" olan 2021 Yılı Ramazan Ayı Bilgilendirme Toplantısı'na katılarak burada koronavirüs ile mücadele kapsamında Ramazan- Şerif için alınan kararların detaylarını paylaştı.

Erbaş burada yaptığı açıklamasında, dünya genelinde yaşanmaya devam eden koronavirüs salgının tehlikesinin ve vaka ile vefat sayılarının artmaya devam ettiğine vurgu yaparak yapılan istişarelerin detaylarını açıkladı...




TERAVİH NAMAZLARIMIZI EVLERİMİZ DE KILACAĞIZ!


Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Yaptığımız çok yönlü değerlendirmeler ve başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere, devletimizin yetkili organlarıyla yaptığımız çok yönlü istişareler neticesinde mevcut şartlarda teravih namazlarımızı camilerde değil evlerimizde kılmanın daha uygun olduğuna karar verdik. Elbette gönlümüz istiyordu ki teravih namazlarımızı camilerimizde kılalım, çoluğumuzla çocuğumuzla o coşkuyu camilerimizde yaşayalım. Ancak, salgın hastalık tehlikesi, teravih namazının uzun süre kapalı bir alanda kalmayı gerektirmesi, belirti göstermeyen vakaların varlığı gibi nedenlerden dolayı geçen sene olduğu gibi teravih namazlarımızı evlerimizde kılacağız. Tabii acı ve üzücü. Yani böyle bir duyuruyu yapmak benim için gerçekten çok acı ama sağlık çok önemli." açıklaması yapılmıştır.

AŞI OLMAK ORUCU BOZAR MI?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam'a göre insan sağlığının öncelikli olduğunu belirterek, Ramazan ayında en çok merak edilen konulardan, koronavirüs aşısı yapılması orucu bozar mı sorusu içinde şu açıklamalar da bulundu:

"İnsan, sağlığından olacaksa bazen haram bir şey ile kendisini o ölümden kurtarmaya ve sağlığını korumaya yönelik fetvalar verilmiştir. Dolayısıyla bizim bu konuda çok dikkatli olmamız gerekiyor. Dikkatsiz ve tedbirsiz davranarak tek bir kişinin sağlığını tehlikeye atmak büyük bir vebaldir. Ramazana özel bir ibadet olan teravih namazını cemaatle evlerimizde kılalım, cemaatle kılamıyorsak ferdi olarak kılalım. Yani çocuklarımızla birlikte cemaat yaparak evlerimizde kılarsak bu gerçekten bizim için çok iyi olacak. Böylece bu salgın şartlarında evlerimizde çok güzel bir ibadet ortamı da oluşturmuş oluruz. İnşallah hep beraber evlerimizde ailemiz ve çocuklarımızla bu güzel ibadeti yerine getirerek camilerimizde teravih namazında buluşamamanın hüznünü bir nebze de olsa gidermeye çalışırız. Şayet bu süreçte salgının seyrine göre camilerimizde teravih namazı kılabilme imkanı olursa bunun da kararını alıp milletimizle derhal paylaşırız." ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, vatandaşlardan gelen "Oruçluyken aşı olabilir miyiz?" şeklinde çok yoğun bir şekilde sorular aldıklarını belirterek, "Din İşleri Yüksek Kurulumuzun da açıkladığı gibi gerektiğinde oruçluyken aşı olmakta bir sakınca yoktur ve bu durum orucu bozmaz." açıklamasında bulunmuştur.



DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR