Son Dakika: Askeri Eğitim Uçağı İzmir'de Sulara Gömüldü! Açıklama Geldi, Askerlerin Durumları Nasıl?

Son Dakika: Askeri Eğitim Uçağı İzmir'de Sulara Gömüldü! Açıklama Geldi, Askerlerin Durumları Nasıl?
YAYIN TARİHİ: 9.04.2021 12:16:00

“İzmir'deki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığımızda görev yapan KT-1 tipi uçağımız, eğitim uçuşu sırasında henüz belirlenemeyen bir sebeple Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradı." İlk açıklama geldi! Askerlerin durumu nasıl?

Gelen Son dakika haberine göre İzmir'de askeri eğitim uçağının düştüğü açıklaması yapıldı. Hava Kuvvetleri'ne pilot yetiştiren Çiğli'deki üsten kalkan eğitim uçağının düşmesi üzerine, eğitim uçağında, bir aday diğeri öğretmen iki pilot olduğu belirtilmiştir.

Askeri eğitim uçak açığı İzmir'de denizde sulara gömülmesi üzerine hemen olay yerine gidilerek harekete geçildi. İşte yaşanan olayın ayrıntıları? Askerlerin durumları nasıl?

İZMİR'DE ASKERİ EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ? ASKERLERİN DURUMU NASIL?

Geçtiğimiz günlerde gelen acı haberin ardından, Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı bir uçak daha İzmir'de düştü. Çarşamba günü Konya’dan gelen haber ile Türk Yıldızları ekibindeki F-5 uçağı düşmüş ve Yüzbaşı Burak Gençcelep şehit olması üzerine Türkiye ve sevenleri yasa boğulmuştu.

Bu kazanın üzerinden çok geçmeden hemen iki gün sonra İzmir Foça’da bir eğitim uçağının düştüğü son dakika haberi geldi. Bugün İzmir Foça’da düşen uçakta bulunan biri aday diğeri öğretmen iki pilot'tan gelecek güzel haberler beklenmektedir.

Ardından uçağın denize düşmesi üzerine suya gömülürken, haber geldi ve pilotlar hafif yaralı kurtarılarak hastaneye kaldırılmıştır.


MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ!

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yaşanan olayın ardından, düşen uçaktan iki pilotun sağ olarak kurtarıldığı açıklaması geldi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama;

“İzmir'deki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığımızda görev yapan KT-1 tipi uçağımız, eğitim uçuşu sırasında henüz belirlenemeyen bir sebeple Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradı. Derhal başlatılan arama-kurtarma çalışması ile 2 pilotumuz sağ olarak kurtarıldı.” ifadeleri yer almıştır.

10.40'TA İZMİR'DE DENİZE DÜŞMÜŞTÜR!

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekildedir;

“İzmir'deki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığımızda görev yapan KT-1T eğitim uçağı, bugün saat 10.40 sularında, henüz belirlenemeyen bir sebeple, Foça ilçemizin Orak Adası-İngiliz burnu açıklarında, denize düşerek kaza kırıma uğramıştır. Uçaktan atlayan 2 pilotumuz sağ olarak kurtarılmıştır” açıklaması yapılmıştır.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR