SGK’dan 25 Yıl Evli Kalana Müjdeli Haber! Şartları Yerine Getiren Emekli Oluyor! Ve Sonunda Netleşti

SGK’dan 25 Yıl Evli Kalana Müjdeli Haber! Şartları Yerine Getiren Emekli Oluyor! Ve Sonunda Netleşti
YAYIN TARİHİ: 3.12.2021 12:31:00

Herkes Bekliyordu! Son Dakika Açıklaması Yapıldı. 25 Yıl Evli Kalana Emeklilik Geldi! Genç yaşta evlenip de çalışma hayatına katılamayan ve sigortalı olamayanlar amacıyla SGK’dan emeklilik fırsatı sunuyor. Geçmişinde hiç çalışmayan ve 25 sene evli kalan ev hanımları, birtakım şartları sağlamaları halinde emeklilik hakkı elde ediyor. Son dakika ilerlemesi olarak yaşanan bu ilerleme ile birlikte SGK’dan emekli olmak isteyenler amacıyla incelemeler sürat kazandı.

Ve Sonunda Netleşti! SGK’dan 25 Yıl Evli Kalana Müjdeli Haber! Şartları Yerine Getiren Emekli Oluyor... SGK Şartları Açıkladı! Yapanlar Emekli Oluyor! Geçmişinde hiç bir şekilde çalışma olmayan hiç bir işte çalışmayan ev hanımları için SGK düzenlemesi oldukça fazla konuşulacak. SGK’dan gelen bu son dakika gelişmesi ile birlikte çalışmayan ve en az 25 sene evli kalan ev hanımları amacıyla emeklilik büyük umutlara vesile oldu. Evli bulunduğu amacıyla çalışmamış ve sigorta primini derli toplu bir şekilde ödeyememiş olan ev hanımları bu primleri derli toplu olarak ödemeleri durumunda Sosyal Güvenlik Kurumu doğrultusundan bu müjdeden yaralanacaklar. 



EV HANIMLARI İÇİN 25 EVLİ KALMA SURETİYLE EMEKLİLİK ŞARTLARI NEDİR?

2008 yılından sonra çalışma hayatına başlayan bir vatandaşın emekliliği bildiğiniz gibi 
2.700 prim günü yatınca gerçekleşiyor. Buna bağlı olarak, 20 yıl çalışma yaşamı olması gerekmektedir. SGK bağlamında sigorta primi hiç ödemeyen ve hiç bir işte çalışmayanlar için ise yeni bir öneri gündeme gelmiş durumda.  Meclise gelen yeni bir yasa ile de çalışpma hayatı olan veya olmayan kadınların emekli olabilmeleri sağlanacak. 




Bu haber ve emeklilik düzenlemesi için TBMM komisyonuna verilen yasa önerisi bağlamında en az 25 yıl eşiyle evli kana ev hanımlarının emekli olması öngörülüyor.  Bunun içinde bazı şartlar ön plana çıkıyor. En önemlisi 50 yaş şartı olarak göze çarpıyor. Bu şartlara ek olarak SGK ile daha daha eskiden bir bağının bulunmaması, belirli bir vakit çalışmış ve SGK girdilerinin olması durumunda ise emeklilik müracaatı gerçekleştirdikleri vakit amacıyla SGK girdilerinin olmaması, 1995 senesi ve öncesinden itibaren evli olmak ve en az 25 sene evli kalmak, en az 50 yaşını doldurmuş olmak 18 yaşından büyük olmak, malullük ve yaşlılık maaşı almamak, gelir vergisi ödememek esas şartlar arasındadır.



EV HANIMLARI NASIL EMEKLİ OLACAK?

Çalışmayan ve ev hanımı olan kadın, borçlanarak prim ödemesi yapacak olanlar anında emekli olacak. Prim ödemeleri ise her ay derli toplu olarak SGK’ya yapılacak.


 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR