SGK Uzmanı Bomba Haberi Verdi! EYT Çıkmasa Bile O Tarihte Anında Emekli Olabilirsiniz!

SGK Uzmanı Bomba Haberi Verdi! EYT Çıkmasa Bile O Tarihte Anında Emekli Olabilirsiniz!
YAYIN TARİHİ: 26.11.2021 16:36:00

Ak Parti bağlamında EYT için çeşitli çalışmalar başlatıldığı gündeme bomba gibi düşmüştü. Milyonlar tarafından büyük yankı bulan çalışmalar hakkında detayları paylaşıyoruz. Peki, EYT çıkacak mı, EYT çıkarsa, çıkmazsa kimler emekli olur?

EYT Çıkmasa Bile O Tarihte Anında Emekli Olabilirsiniz! SGK Uzmanı Bomba Haberi Verdi! Tüm çalışanların ortak hayali olan emeklilik konusu ile ilgili yaş koşulu getirilmesi ardından pek çok birey bu şarta takılması nedeniyle emeklilik imkanını kaçırmıştı. Yapılan meşru planlama evvel emeklilik amacıyla yalnızca prim gün adedi ve hizmet zamanı şartları aranırken yeni planlama ile bu iki şarta yaş koşulu da eklenmişti. Eklenen bu yeni koşul sebebi ile normal koşullar altında emeklilik hakkı elde etmesine karşın yaş koşulına takıldığı amacıyla emekli olamayan binlerce birey oluşmuş, bu vatandaşlar EYT Emeklilikte Yaşa Takılanlar derneğini kurarak seslerini duyurmaya çalışmıştı. Kasım ayı başında AK Parti doğrultusundan EYT çalışması yapıldığı açıklamaları heyecan yaratmış, fakat ardından bu haberler yalanlanmıştı. 


KİMLER EYT ÇIKARSA ANINDA EMEKLİ OLACAK, KİMLER YAŞI BEKLEYECEK?


Posta Gazetesi yazarlarından Ekrem Sarısu okurlarından gelen soruları yanıtlayarak anında emekli olabilecek ya da bekleyecek vatandaşlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sarısu "Ne vakit emekli olabilirim?" sorusunu yanıtlayarak 1 Nisan 1990 tarihinde ilk girişte adına prim ödemesi oluşturulan kadınların 20 sene sigortalılık süresi, 5375 gün prim ödeme ve 46 yaş şartına tabi olduklarını söyleyerek prim ödemesi dolan bireylerin prim ödemese dahi 2023 seneında emekli olacaklarını söyledi. 

Sigorta başlangıç tarihi 1 Temmuz 1998 olan ve 7500 prim gün ödemesi olan bir diğer okurunun sorusunu yanıtlayan Sarısu askerlik süresinin 400 gününü borçlanılması halinde, emekli olmak amacıyla 25 sene sigortalılık süresi, 5825 gün prim ödeme ve 56 yaş şartlarına tabi olunacağını söyleyerek 1974 doğumlu okurunun 56 yaşınızı dolduracağınız 21 Şubat 2026 tarihine kadar yaşı bekleyeceğini söyledi.




 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR