Sahte Twitter Hesabı Olduğunu Öğrenen Bergüzar Korel Bir Şok Daha Yaşadı! Hakkında Soruşturma Açıldı

Sahte Twitter Hesabı Olduğunu Öğrenen Bergüzar Korel Bir Şok Daha Yaşadı! Hakkında Soruşturma Açıldı
YAYIN TARİHİ: 31.03.2021 16:46:00

Ünlü oyuncu Bergüzar Korel hakkında Twitter'da adına hesap açılarak yapılan paylaşımlar nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan soruşturma açıldı.

Ünlü oyuncu Bergüzar Korel hakkında sosyal medya paylaşım sitesi Twitter'da adına hesap açılarak yapılan paylaşımlar nedeniyle "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma açıldığı ve "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldığı ortaya çıktı. Korel, adına sahte hesap açan kişi ya da kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Oyuncu Bergüzar Korel, adını ve fotoğrafını kullanarak hesap açıp Twitter’da paylaşım yapanlardan şikayetçi oldu. Korel’in avukatı aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan şikayet dilekçesinde, oyuncunun tanınırlığı nedeniyle ismi ve fotoğraflarının bilgisi dışında çeşitli dijital platformlarda kullanıldığı yer aldı.

Kötü niyetli kişilerce açılan hesaplardan suç teşkil eden paylaşımlar yapıldığı belirtilerek Korel’in sadece Instagram hesabı olduğu ve başka herhangi bir sosyal medya hesabı olmadığının altı çizildi.

TWITTER’A ŞİKAYETÇİ OLMASINA RAĞMEN HESAP KAPATILMADI

Korel’in 2020 yazında kendisine gönderilen çeşitli mesajlarla Twitter’da ismi ve fotoğrafı kullanılarak açılmış bir profil ve bu profilden çeşitli paylaşımlar yapıldığını öğrendiği anlatıldı.

@BerguzarOficial kullanıcı ismiyle açılan ve Korel’in fotoğrafının profil resmi olduğu hesaptan kamuoyunu meşgul eden konularda paylaşım yapılması nedeniyle rahatsızlık duyan Bergüzar Korel’in söz konusu hesabı Twitter’a şikayet ettiği, ancak profilin kapatılmadığı belirtildi.

Bunun üzerine Korel’in 21 Ağustos 2020’de Instagram’daki resmi hesabından herhangi bir Twitter hesabı bulunmadığını ve kendi ismi ve fotoğrafını kullanarak yapılan paylaşımlara itibar edilmemesini istediği de dilekçeye kaydedildi.

‘ŞÜPHELİ’ SIFATIYLA SORUŞTURMA BAŞLATILDI


Instagram’daki açıklamaya rağmen savcılıkça, söz konusu Twitter hesabından yapılan paylaşımlar nedeniyle soruşturma açıldığı ve Korel’in “şüpheli” sıfatıyla ifadeye çağrıldığı belirtildi.

Dilekçede, “Oysa bahse konu Twitter hesabından yapılan paylaşımın, TCK’nin 216. Maddesi uyarınca ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçunu oluşturduğundan bahisle yürütülmekte olan soruşturma kapsamında failin müvekkilimiz olmadığı, paylaşımı yapan hesabın sahte hesap olduğu, gerçek failin Korel’in adını ve fotoğrafını kullanarak suçtan kurtulmaya yönelik hareket eden üçüncü bir kişi olduğu çok açıktır” ifadesine yer verildi.

SAHTE HESAP AÇAN KİŞİLERİN BULUNUP CEZALANDIRILMASI TALEP EDİLDİ

Dilekçede, Bergüzar Korel’in ismi ve fotoğrafı kullanılarak sosyal medya platformu Twitter’da profil oluşturan ve bu profil üzerinden çeşitli paylaşımlarda bulunan kişi veya kişilerin tespit edilmesi istendi.

Tespit edilecek şüpheliler hakkında “başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerinin kullanılması” ve “kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi” suçlarından dava açılarak cezalandırılmaları talep edildi.

Ayrıca Korel’in şikayetiyle ilgili soruşturmanın, sahte hesap nedeniyle Korel hakkında yürütülen soruşturmayla birleştirilmesi de talep edildi.
HESAP ADI ÖZGÜ NAMAL OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ

Öte yandan dilekçede, @BerguzarOficial hesabının, 2020 yılı ekim ayında yine oyuncu olan Özgü Namal adıyla değiştirildiği de belirtilerek bu hesabın muhtemelen diğer kullanıcıların da şikayetiyle askıya alındığı belirtildi.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR