Ramiz Dayı'nın Söylediği Gibi: Fırtına Geliyor, Ağaçlar Çatırdayacak!

Ramiz Dayı'nın Söylediği Gibi: Fırtına Geliyor, Ağaçlar Çatırdayacak!
YAYIN TARİHİ: 12.02.2024 14:20:00

Ramiz Dayı'nın betimlemesine benzer bir fırtına bizleri bekliyor. Meteoroloji gerekli uyarıyı yaptı. Ağaçları çatırdatacak hava durumu için dikkatli olunması istendi.

Ramiz Dayı'nın efsane repliğini hatırlatacak şekilde fırtına alarmı verildi. Ege ve Marmara Bölgesi'nde yaşayanlar için önemli bir hava durumu uyarısı var: Bölge genelinde fırtına alarmı verildi! İstanbul ve İzmir başta olmak üzere bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar, yaklaşan fırtınaya karşı dikkatli ve hazırlıklı olmalılar.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alacak güçlü bir fırtına konusunda uyarıda bulundu. Yarın akşamdan itibaren başlayacak olan fırtınanın, cuma sabahına kadar süreceği ve saatte 80 kilometre hıza ulaşabileceği öngörülüyor. İstanbul'da hafta sonuna kadar sıcaklıkların 9 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. İzmir'de de fırtınanın etkili olması ve olumsuz hava koşullarına yol açması muhtemel.

Marmara Bölgesi'nde yaşayanlar, fırtınanın başlaması beklenen yarın akşamdan 13 pazartesi sabahına kadar özellikle dikkatli olmalı. İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli ve Yalova gibi şehirlerde, güney ve güneybatı yönlerden esen kuvvetli rüzgarlar fırtına şeklinde hissedilecek. Cuma günü öğlen saatlerinde fırtınanın etkisinin azalması bekleniyor.

Fırtına nedeniyle vatandaşların alması gereken önlemler oldukça önemli. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi tehlikelerle karşılaşmamak için, serbest nesnelerin emniyete alınması, pencerelerin ve kapıların sağlamlaştırılması, araçların güvenli yerlerde park edilmesi ve mümkünse dışarı çıkılmaması öneriliyor. Denizciler de Marmara ve Kuzey Ege denizlerinde beklenen 6 ila 8 kuvvetindeki dalgalanmaya karşı dikkatli olmalı.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR