Ramazan-ı Şerife Sayılı Günler Kala Pide Fiyatları Açıklandı? 2021 Ramazan Pidesi Fiyatları...

Ramazan-ı Şerife Sayılı Günler Kala Pide Fiyatları Açıklandı? 2021 Ramazan Pidesi Fiyatları...
YAYIN TARİHİ: 6.04.2021 20:15:00

2021 Ramazan pidesi fiyatları ne kadar? Bu yıl İstanbul'da Ramazan pidesi fiyatı ne kadar olacak? İllere göre Ramazan pidesi fiyatları belirlendi fiyatları ne kadar?

Ramazan-ı Şerife sayılı günler kala Ramazan telaşı başladı. Ramazan ayının vazgeçilmezi, kuyrukların oluştuğu pidelerin fiyatları belli oldu. İstanbul'da da Ramazan pidesi fiyatları belli olurken vatandaş Ramazan ayı için hazırlıklarına başladı. Geçtiğimiz yıl ile bu yıl pide fiyatları arasında fark var mı araştırılmaya başlandıç İşte detaylar...

GEÇEN YIL RAMAZAN PİDESİ FİYATLARI NE KADARDI?

Ramazana az bir zaman kala İstanbul için de Ramazan pidesi fiyatları açıklandı. Geçtiğimiz yıl Ramazan pidesi fiyatları, 350 gramlık sade pide 3 lira olarak satılmaktaydı. Ayrıca geçtiğimiz Ramazan yumurtalı ve susamlı bide 3.5 TL'den satışa sunulmuştur. Peki 2021 bu yıl pide fiyatları ne kadar?

İSTANBUL'DA PİDE FİYATLARI NE KADAR?

Ramazan ayının gelmesi ile, İstanbul Fırıncılar Odası ile İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği arasında yapılan görüşmelerin ardından toplantıda yapılan değerlendirmelerin sonunda bu yıl 2021 yılı için Ramazan Pidesi fiyatları belli olmuştur.

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin ile İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz tarafından imzalanarak, yayımlanan fiyat tarifesine göre, 2021 İstanbul’da 365 gram sade pide 4 liradan satışa sunulacaktır. Yine İstanbul'da aynı gramajlı yumurtalı ve susamlı pide ise 5 liradan satışa sunulacaktır, kararı alınmıştır.

Konuyla ilgili İstanbul Ticaret Odası da bir açıklama yaptı. Açıklamada, İstanbul Valiliği’nde Ramazan Pidesi ile alakalı değerlendirme toplantısı yapıldığı belirtilerek,"İstanbul Ticaret Odası/Ekmek Un ve Unlu Mamuller Komitesi olarak toplantıya katıldık. Toplantıda; 365 gram sade pide 4 TL (Kg. fiyatı 10,95), 365 gram susamlı yumurtalı pide 5 TL (Kg fiyatı 13.70) olarak satışa sunulması yönünde karar alınmıştır" açıklaması yapılmıştır.

2021 PİDE FİYATLARI?


365 Gram Sade Pide Fiyatı: 4 TL

365 Gram Yumurtalı ve Susamlı Pide Fiyatı: 5 TL

HALK EKMEK RAMAZAN PİDESİ NE KADAR?

(İBB) İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi Halk ekmek fiyatları da merak edilirken, Ramazan ayına 1 haftalık bir süre kalmasına rağmen henüz bir açıklama yapılamıştır.

İLLERE GÖRE RAMAZAN PİDESİ FİYATLARI?

Bu yıl 2021 Ramazan pidesinde gramajlar farklı olsada, genel olarak fiyatların 3 TL, 4 TL olması beklenmektedir. Örnek verecek olursak, Edirne'de geçen yıl 3.5 TL'den satılan 350 gr. Ramazan Pidesinin fiyatı, 4 TL olması beklenirken, Sakarya ve Kocaeli için 370 gram pide için 4TL olarak satışa sunulacağı belirtilmektedir. 

Geçtiğimiz yıl Antalya'da 300 gram Ramazan Pidesi 3 TL olarak satışı yapılırken, bu yıl fiyatın aynı kalacağı fakat gramajın 250 grama düşürüleceği belirtilmektedir. 

2021 Bursa ilçeleri içinde 300 gram pideler geçen yıl 3 TL'den satılırken bu yıl 3.5 TL'den satılacağı belirtilmiştir.

Ankara ve İzmir için 2021 Ramazan pidesi fiyatları henüz açıklanmamıştır.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR