PTT Açıkladı! Her çocuk için 1.250 TL Ödeme, kırtasiye ve okul masrafları karşılanıyor

PTT Açıkladı! Her çocuk için 1.250 TL Ödeme, kırtasiye ve okul masrafları karşılanıyor
YAYIN TARİHİ: 15.09.2021 12:06:00

Uzun pandemiden sonra nihayet okullar açıldı. Okulların açılması ile beraber okul masrafları da gün yüzüne çıktı. Nakit sıkıntısı çeken ailelere, her çocuk başına 1.250 TL ödeme yapılacak. Merak edilen noktalar haberimizde…

 PTT basına vermiş olduğu bilgiye göre her çocuk için 1.250 TL tutarında ödeme yapıyor. Başvuru için gerekli açıklamaları yapan kurum, tüm aileler için okul masraflarını dert olmaktan çıkarıyor. Yüzlerce ailenin beklediği müjdeli haber Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan geldi. Her çocuk için hesaba yatacak tutar 1.250 TL olarak belirlendi. Yapılacak olan ödemeler ile aileler okul masrafları konusunda rahat bir nefes alacak. PTT kurumuna başvuru yapılarak ödemelerden hemen faydalanılabilecek.

Maddi sıkıntı yaşayan ihtiyaç sahibi aileler, çocuklarının okula başlaması için gerekli ihtiyaçlarını tedarik etme noktasında zorluklar yaşıyor. Devlet tarafından sağlanacak sosyal yardımlar ile okul masraflarını karşılayan aileler müjdeli haber ile sevindi. Her çocuk için 1.250 TL Sed ödemesi yapılacağını bildiren Alile ve Sosyal Hizmetler Bakanı eğitim seviyesinin yükselmesi ve ailelerin zor koşullar altında fazla ezilmemesi için sosyal devlet anlayışını hayata geçirdi. Tek seferde yapılacak ödemeler hesaba yatırılacak.


Ödemeler 15 Eylül'e Kadar Devam Ediyor. Geç Kalmayın!
 
Okulların açılması ile birlikte zor günler yaşayan aileler müjde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’ndan geldi. Eylül ayında Sed ödemelerinin gerçekleşeceğini bildiren bakan sosyal ev ekonomik destekli ödemelerin 15 Eylüle kadar devam edeceğini bildirerek ailelerin bu yardımlardan faydalanmalarını sağlıyor. Aile bütünlüğünün sağlanması açısından çocuk başına 1.250 TL destek ödemesini başlattı. 15 Eylül tarihine kadar TC kimlik numarasına göre ödemeler yapılacak.


Başvurusu Nasıl Yapılır?

İhtiyaç sahipli dair gelirli ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak için ailelere sosyal ve ekonomik amaçlı ödemeler devam ediyor. Başvurular il ve ilçede bulunan sosyal hizmet müdürlüklerine yapılıyor. Başvuru için gerekli belgeler dilekçe, TC kimlik numarası, sağlık raporu ve öğrenci belgesinden ibarettir. Tüm belgelerin temin edilerek ilgili kuruma başvurulması halinde yapılacak ödemelerden faydalanılabilir.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR