pa.edu.tr: 10 Mart E-Devlet Bekçi Başvuru - Bekçi Olmak İçin Gereken Şartlar Belgeler Evraklar Neler

pa.edu.tr: 10 Mart E-Devlet Bekçi Başvuru - Bekçi Olmak İçin Gereken Şartlar Belgeler Evraklar Neler
YAYIN TARİHİ: 10.03.2022 09:54:00

pa.edu.tr: 10 Mart Bekçi olmak amacıyla gün sayanlara müjde geldi. Cumhurbaşkanı kararına göre 3.000 yeni bekçi alımı yapılacak, karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Güvenlik Genel Müdürlüğüne 3 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdas edildi ve anında EGM 3.000 bekçi alımı müracaat şartları merak hususu oldu. Peki Bekçi olmak amacıyla gereken şartlar nelerdir? Bekçi maaşları kaç para?

www.pa.edu.tr: ​​ ​Bekçi olmak isteyenlere bomba haberler geldi. Bekçi başvuru ekranı e-Devlet sayfasında yer alıyor. Binlerce vatandaş 3.000 bekçi alımı başvuru şartları ve bekçi alımı ne zaman sorularının yanıtlarını merak ediyor. Bu anlamda adaylar alımları dört gözle bekliyordu. Bekçi olarak kariyerini sürdürmek isteyenlere müjdeli haber geldi EGM 3 bin bekçi alımı yapılacak, mevzuya dair bütün detayları haberimizin bünyesinde derledik. Peki Bekçi olmak için gereken şartlar nelerdir? Bekçi maaşları kaç para?

3000 BEKÇİ BAŞVURUSUNDA İSTENEN BELGELER VE EVRAKLAR:


Sınav müracaat dilekçesi,

T.C kimlik belgesi fotokopisi,

Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu,

Yaş revizyonsi yaptıranlar amacıyla yaş revizyon belgesi,

Sağlık bilgilendirme formu

Diploma yada geçici bitirme belgesi,

Müracaat edilen il sınırlarına en az 1 senedir ikametgah ettiğini gösteren belge,

Son 1 sene amacıylade çekinilmiş 4 adet biyometrik fotoğraf,

Kendisi ve evli ise eşinin yönetmeliğin 5. maddesinde belirti edilen engel hallerinin bulunmadığını ifade eden yazılı beyanlar,

Askerlik terhis belgesi,

Şehit yada görev malulü olanların eş yada çocuklarından, şehitlik yada görev malullüğü belgesinin alakalı kurumca onaylı örneği.
 

WWW.PA.EDU.TR: BEKÇİ BAŞVURU E-DEVLET! BEKÇİ OLMAK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR!


4 Mart 2022 tarihli Resmi Gazete'de 2022 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alım ilanı yayınlandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan imzalı karara (haberlerim) göre Güvenlik Genel Müdürlüğü kadrolarına 3 bin Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacak.

Mülakat Merkezi bekçi olmak isteyenler amacıyla 2022 bekçilik yazılı deneme imtihanı 6 Mart 2022 Piyasa günü aynı anda 81 ilde imtihan düzenleyecek. Sınav ile adayların düzeyi ölçülecek.

Sınavda başarılı olamayan adaylar fiziksel parkur ve sözlü mülakat aşamalarına geçemeden elenecek.
 

WWW.PA.EDU.TR BEKÇİ BAŞVURU E-DEVLET


Polis akademisi ve Emniyet Genel Müdürlüğü sayfalarında bekçi müracaat tarihinin resmi duyurusu yapıldığında, e-Devlet girişiniz ile çevrimiçi olarak ya da polis akademisi internet sitesi üzerinden müracaatlar tamamlanmaktadır.

İnternet üzerinden müracaat: e-Devlet üzerinden

Bireysel Başvuru: Polis Akademisi resmi sitesinden.

İş-Kur üzerinden müracaat gerçekleştirmek isteyen bekçi adayları, İŞKUR sayfasından yayınlanan bekçi ilanlarını takip edebilir.

Başvuru yapan vatandaşlar müracaat neticelerini e-Devlet üzerinden öğrenebilirler.

3000 BEKÇİ ALIMI İÇİN TIKLAYINIZ

3000 BEKÇİ BAŞVURU ŞONUÇLARI İÇİN E-DEVLET TIKLAYINIZ


Daha önceki alımlarda adaylarda aranan şartlar şu şekildeydi;

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) En az lise ya da dengi okul mezunu olmak,

c) En az 167 cm boyunda olmak,

d) Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak,


e) Başvuru yaptığı İstanbul il sınırları amacıylade en az bir senedir ikamet ediyor olmak,

f) Askerlik ödevini bitirmiş olmak,

g) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş öneme alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış

h) Ağır hapis ya da altı aydan çok hapis ya da affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas ya da yüz kızartıcı diğer bir fiilden ötürü hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

i) Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,

j) Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,


2022 BEKÇİ MAAŞLARI KAÇ PARA?


2022 Ocak ayında Çarşı ve Mahalle bekçisinin alacağı maaşların şu şekilde olması beklenmektedir…

- İlkokul mezunu bekçi 6,535 TL

- Lise mezunu bekçi 6,767TL

- Üniversite mezunu bekçi 7,074 TL



POLİSLİK VE BEKÇİLİK FARKLARI NELERDİR?

İlk olarak polisler polis okullarında eğitim görerek mesleğe kabul edilmektedir, bekçilerde aynı şekilde eğitim ile mesleğe kabul edilmektedir fakat bekçilerin eğitim zamanı polislere göre olabildiğince azdır.

Silah eğitimleri bekçilerde yalnızca emniyet tedbirleri, silahların genel özellikleri ve silah bakımı gibi kuramsal hususları içermektedir.

Görev saatleri polislerden değişik olarak akşam 10’dan sabah 6’ya kadardır. Polislerde gece çalışma nöbet ve devriye sistemidir ve her polis her gece çalışmamaktadır lakin her bekçi gece çalışmaktadır ve gündüzleri çalışmamaktadırlar.

Silah kullanma konusu ile ilgili bekçiler polisler ile aynı yetkilere sahiptirler.

Bekçilerin özlük hakları polislerin özlük hakları ile aynıdır ve bekçilerde polisler ile aynı haklara sahiptirler.

Bekçiler polislerden değişik olarak yayan olarak iki birey olarak devriye gezmektedirler.

Bekçilerde polislerde tespit edilen belirleme sistemi bulunmamaktadır ve izin alabilrlerse becayiş sistemi geçerlidir. Bu amaçla her bekçi ilk başladığı yerde mesleğine devam etmektedir.

Bekçilerin dolaştıkları alan amirleri doğrultusundan tespit edilen kısmı kapsamaktadır. Bu alan birtakım günlerde ufak birtakım günlerde olabildiğince büyük olmaktadır.

Bekçilik mesleğinden polislik mesleğine geçiş şu an amacıyla olası değildir.
Bekçiler eğitim olarak anayasa, yasa dersleri almaktadırlar.

BEKÇİLİK NEDİR?

Bekçilik; Kamu güvenliğini sağlamak ve bulunulan ortamda suç işlenmesini önlemek amacıyla, kolluk faaliyetleri görevlerini gerçekleştirmek amacıyla devlet,şehir ve toplum doğrultusundan yetkilendirilmiş bireylerin gerçekleştirdikleri meslektir.

Bekçilik, son günlerde olabildiğince gözde olan meslekler arasındadır. 2020 senesinde bekçi alımlarının devam edeceğini öğrenen gençler genelde müracaat koşullarını merak edip araştırmaktadır. İnternet üzerinden müracaatların kabul edileceği bekçilik amacıyla şartların neler olduğunu, maaş verisini ve müracaatnun yapım adımını sizler amacıyla derledik. Bugünkü koşullarında maaşı ve çalışma koşulları düşünülünce uygun meslkeler arasında gördüğünüz amacıyla her bireyin merakını arttırmaktadır. Gelin sizinle birlikte bekçilik alımlarını ve bekçilik şartları maddelerini inceleyelim.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR