2024 Yılı Öğretmenler Günü Ne Zaman? Hangi Gün?


Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir. Öğretmenler her toplumun geleceğini inşa eden mimarlardır. Bu sebeple toplumlar öğretmenlerine çok saygı duymalıdırlar. Öğretmenler Günü bu bakış açısı ile tüm dünyada öğretmenlere yapmış oldukları bu kutsal meslek ve görev adına teşekkür etmek için kutlanan bir gündür. Her ülke de farklı bir tarihte kutlandığını gördüğümüz Öğretmenler Günü ülkemizde 24 Kasım tarihinde kutlanmaktadır.



Bu önemli gün kapsamında ülkemizde öğretmenlere teşekkürler sunulur, etkinlikler düzenlenir ve hediyeler verilir. Öğretmenlerin en değerli varlıkları öğrencileri onlara özel etkinlikler düzenleyip okulları bünyesinde kutlamalar yaparken Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde de büyük kutlamalar yapılır. Bir toplumun geleceğini inşa eden öğretmenler bu önemli gün sayesinde mesleklerinin kutsallığını hatırlar, onu duyar ve mutlu olurlar. 


Öğretmenler Günü Ne Zaman Ortaya Çıkmıştır?


Öğretmenler Günü her ülkede farklı tarihlerde kutlanmaktadır. Her bir tarihin kendine özgü bir sebebe dayandığı bilinmektedir. Ülkemizde 24 Kasım tarihine kutlanan bu önemli gün için bu tarihin belirlenmesinde de önemli bir sebep bulunmaktadır. 24 Kasım 1928 senesinde Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul etmiştir. Bu unvan eğitimde ülkeye aydınlık bir gelecek sağlayacak en önemli adımları atan Atatürk’e bir teşekkür mahiyetindedir. Kendisinin yolundan ilerleyeceğimizi de hiç unutturmayan bir hatırlatmadır adeta. Tüm öğretmenlere idealistlikte ve çalışkanlıkta Başöğretmen Atatürk gibi olma ilhamı verir. 



1981 senesi Atatürk’ün 100. Doğum yıl dönümü olarak kayıtlara geçer. Bu önemli sene kapsamında Başöğretmen oluşunun kutlanmasına karar verilir. Millet Mektepleri ile bu önemli unvanı kabul ettiği tarihinde bu kutlama için en isabetli gün olduğu kanısına varılır. Böylelikle 1981 senesinden itibaren her sene 24 Kasım tarihinde ülkemizde başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm ülkemiz öğretmenlerinin Öğretmenler Günü kutlanır. 
Öğretmenler Günü Anlam ve Önemi


Unutulmamalıdır ki öğreticilik çok kutsal bir iştir. Bilgi sahibi olan kişi kıymetliyken bu bilgisini paylaşan kişi daha da kıymetlidir. Size bir bilgi öğreten kişiye çok teşekkür etmeli minnettar olmalısınızdır. Birçok önemli düşünürün de bu konuda benzer sözleri ve görüşleri olduğu görülmüştür. Her birinden çıkarılan mesaj aynıdır. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. 

Toplumların gelecekleri çocuklardır. Çocuklar ise başta ailede sonra okullarda eğitim alır, gelişir ve ülkelerine hizmet edecek yaşlara gelirler. İyi yetişmiş gelecek nesillerin arkasında iyi yetiştirmiş öğretmenler yer alır. Millet Mektepleri ülkemizde bu niyetlerle kurulmuşlardı. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk okulların önemine en çok dikkat çeken yöneticilerdendir. 
Her yıl 24 Kasım tarihinde ülkemizde Öğretmenler Günü kapsamında çeşitli etkinlikler ve kutlamalar düzenlenir. Bu önemli günde Mustafa Kemal Atatürk ve tüm öğretmenlere teşekkürler sunulur.



Öğrenciler yaptıkları çalışmalar ile okullarda kendi öğretmenlerine sunumlar yaparken ülke genelinde kutlamalar da yapılır. Sosyal medya ve internet aracılığıyla da kutlamalara katkı sunulduğu görülür. bu önemli gün sayesine öğretmenlik mesleğinin kutsallığı da insanlara bir kez daha hatırlatılır. Aynı zamanda fedakar öğretmenler de Öğretmenler Günü sayesinde mesleklerine daha fazla aşkla tutunmayı başarırlar. Güzel şeyler tebrik edilmeli kutlanmalıdır. En önemli emektarlar olan ülkemiz öğretmenleri de kendilerine özel anlamlı bir günü hak eden kişilerdendir. Bu sebeple yapmış oldukları öğreticilik mesleği için kendilerine her sene 24 Kasım tarihinde tüm ülke teşekkür eder. 

Öğretmenler Günü tüm dünyada 24 Kasım tarihinde kutlanmaz ama. Her ülkenin kendi belirlediği başka günler bulunmaktadır. Bizdeki Başöğretmenlik unvanı gibi her ülkenin de kendine özgü bir hikayesi elbette vardır.
 

2024 Öğretmenler Günü Ne Zaman?


2024 yılında Öğretmenler Günü Tarihi 24 Kasım


2024 Öğretmenler Günü Hangi Gün?


Öğretmenler Günü 2024 yılında Çarşamba günüdür.




ÇOK TIKLANANLAR