2024 Yılı Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü Ne Zaman? Hangi Gün?


Uyuşturucu günümüz toplumlarının sağlık ve güvenlik açısından ciddi anlamda tehlike altına sokan unsurlardandır. Bu maddenin kullanımı kadar, kaçakçılığı, temin edilmesi ve pazarlanması gibi durumların da kontrol altına alınması mümkün seviyede ertelenmesi gerekmektedir. Belli bazda bir ülke seviyesinde değil tüm ülkelerin bu konuda bir önlem alması önemlidir. Devletlerin birlik halinde bu konu ile mücadele edebilmesi için Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü ilan edilmiştir. Böylelikle devletler birlik halinde hareket edecek ve aha güçlü bir şekilde uyuşturucunun karşısında durabileceklerdir. 



Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü bu konuya bir farkındalık yaratma ve toplumların devletlerinin bu alanda verdiği mücadeleleri görebilmesini sağlaması açısında da sembolik özellikleri mevcuttur. Kişi hayatını ve toplum sağlığını ciddi seviyede tehlike altına sokan uyuşturucu kullanımı ve kaçakçılığı hakkında daha fazla hareket geliştirilmesi de toplumları mutlu edecektir. 


Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü Ne Zaman?


Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü ne yazık ki fazla bilinen günler içerisinde değil. Sosyal medya sayesinde kişiler artık böyle önemli günler bir nebze daha kolay haberdar olabiliyor. Bilmeyenler için hemen belirtelim ki Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü her yıl 26 Haziran tarihinde kutlanmaktadır. 

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen bu özel gün ilk olarak 1987 tarihinde ortaya çıkmıştır. Yakın tarihinin yanında Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü her yıl ilgi ve özenle hatırlanmaya ve desteklenmeye devam ediyor.


Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü Özellikleri Nedir?


Uyuşturucu kullanımı toplum güvenlik sağlığına yönelik en ciddi tehditler arasındadır. Her geçen günde kullanım ve tedarik oranlarında artış olduğu bilinen uyuşturucu ile tüm devletler, ülkeler özel olarak mücadele etmektedir. 1987 senesinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen özel gün ile devletlerin kendi içlerindeki mücadeleleri birleştirilerek uyuşturucuya karşı birlikte mücadele ortamı oluşturulmuştur. 1987 senesinde ilan edilen bu özel günün adı Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’dür.


Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü kapsamında devletler temel olarak mücadele programları da hazırlamaktadır. Bu mücadele programları, politikaları genellikle arz ile mücadele ve talep ile mücadele olarak ikiye ayrılarak düzenlenmektedir.
Önemle bilinmesi gerekir ki uyuşturucu sadece bu günü değil toplumların geleceklerini de çok ciddi seviyede tehdit etmektedir.

Uyuşturucu kullanımı kişi sağlığını ve yaşamını bitirme seviyesine getirmekle birlikte, kullanan kişilerin yakın çevrelerine de ciddi zararlar vermektedir. Devletlerin en temel görevleri milletlerinin güvenlik ve sağlığını, refahını korumaktır. Bu sebeple devletlerin uyuşturucu ile mücadelesi bir zorunluluktur. Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü devletlerin attığı bir adım olarak toplumlar açısından da memnuniyetle karşılanmaktadır. Böyle özel günler sayesinde kişilerde farkındalık yaratılmasına da destek olunmaktadır. Sosyal bilinç ile uyuşturucu ile mücadele daha kolay hale getirilebilmektedir. 



Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü kapsamında sosyal medyada da kişiler için eğitici ve öğretici paylaşımlar yapılmaktadır. Bu paylaşımlar kapsamında kişilere temel olarak uyuşturucunun tehlikelerinden bahsedilmektedir. Bununla birlikte uyuşturucu kaçakçılığı ve bunun önlenmesine yönelik bilgilendirici paylaşımlar da yapılmaktadır.

Bu alanda hiç araştırma yapmamış, bilgisiz kişiler bile Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü sayesinde temel seviyede bilgilendirilir. Bu açıdan da önemi inkar edilemeyen Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü toplum tarafından ve bilinçli vatandaşlar tarafından desteklenmelidir. 
 

2024 Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü Ne Zaman?


2024 yılında Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü Tarihi 26 Haziran


2024 Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü Hangi Gün?


Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü 2024 yılında Cumartesi günüdür.




ÇOK TIKLANANLAR