Oruçlu Olup Aşıyı Erteleyenlere Müjde. İftardan Sonrası İçin Randevu Alabilirsiniz

Oruçlu Olup Aşıyı Erteleyenlere Müjde. İftardan Sonrası İçin Randevu Alabilirsiniz
YAYIN TARİHİ: 19.04.2021 09:14:00

Ramazan ayının gelmesiyle beraber aşılama çalışmalarında azalma olunca hastaneler aşının uygulanma süresini esnetti.

İstanbul’da bazı hastanelerde Ramazan ayında iftar sonrasında da yeni tip korona virüse (Covid-19) karşı aşılama işlemleri devam ediyor. Başakşehir Çam ve Şakura Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Aslan Çoban, “Aşı saat 24.00’e kadar devam ediyor. Vatandaşlar hafta sonları randevu alıp aşı olmaya gelebiliyor. Hastalanıp evdekilere ve sevdiklerine bulaşmaması açısından da herkese aşı olmayı öneriyoruz” dedi.

‘HANGİ AŞIYI İSTERLERSE ONU YAPIYORUZ’

Aşı ile ilgili Ramazan dolayısıyla gündüz gelen vatandaşlarımızın sayısında biraz azalma var ama iftardan sonraki saatlerde daha çok geliyorlar diyen Çoban, şu açıklamalarda bulundu: “Dün itibarıyla hastanemizde 317 aşı randevusu vardı. Sabah randevu alan hasta sayısı 151 kişiydi. Dün randevu alan vatandaşlarımızın tamamı aşılarını oldu. Bugün de randevu almış olan hastalarımız da yüzde yüz aşılanmış olacaklar. Sağlık Bakanlığı her iki aşıyı da vatandaşa seçenek olarak sunuyor. Aşılar ile ilgili vatandaşlar hangisine isterse 182’den ve diğer randevu sistemlerinden alabiliyor. Her iki aşı da elimizde mevcut.


Koruyuculuk ve yan etkisi açısından da hastanemizde şimdiye kadar ciddi bir yan etki görmedik. Vatandaşlarımızı da aşılanmaya davet ediyoruz. Çünkü korunma ve hastalığı daha rahat geçirme açısından aşının bu konuda faydaları var. Hastalanıp evdekilere ve sevdiklerine bulaşmaması açısından da herkese aşı olmayı öneriyoruz.”

İFTARDAN SONRA 24.00’E KADAR AŞI YAPILIYOR

Çoban, iftar sonrası saat 24.00’e kadar aşılama çalışmalarının devam edeceğini belirterek, "Vatandaşlar hafta sonları randevu alıp aşı olmaya gelebiliyor. Hafta sonları uygulanan kısıtlamalara rağmen aşı olmaya gideceklerini söylediklerinde hiçbir sorunla karşılaşmadan hastanelere gelip aşılarını olabiliyor” ifadelerine yer verdi.

İftardan sonra aşı yaptıran İsmail Üstündağ, “Özellikle iftardan sonra istedim. Oruçla ilgili herhangi bir sıkıntı olmasın diye. Aşının oruca da bir etkisi olmuyormuş. Fakat tedbir olsun diye ben iftardan sonra yaptırdım” dedi.

Aşısını yaptıran vatandaşlardan Ahmet Direk ise, “Normalde çarşamba günü almıştım ama Ramazan olduğu için iptal ettim. Çarşamba günü yaptıracağım aşıyı özellikle bugün iftardan sonra yaptırdım” diye kaydetti.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR