Önemli Uyarı Yapıldı! 1 Aralık Tarihine Dikkat!

Önemli Uyarı Yapıldı! 1 Aralık Tarihine Dikkat!
YAYIN TARİHİ: 25.11.2021 00:04:00

1Meteoroloji Genel Müdürlüğü önemli uyarılarda bulundu. Tarih vererek vatandaşa dikkatli ol mesajı verildi! Peki kar yağışı ne zaman başlayacak? Etkisi ne kadar sürecek? Hangi iller için uyarı yapıldı?

Soğuk havaların etkisini göstermeye başlaması üzerine vatandaş tarafından merak edilen konulardan biri de kar yağışının ne zaman etkisini göstereceği araştırılıyor. Araştırmalar sürerken meteoroloji tarafından önemli uyarılar gelmeye devam ediyor ve bu konuda özellikle tarih verildi. Havaların daha da soğuyacağı uyarısı yapılırken vatandaşın dikkatli olması konusunda da uyarılar yapılıyor! Meteoroloji başta İstanbul ve bir çok il için uyarıda bulunurken olumsuzlukların yaşanmaması için de uyarılarını yeniledi. 

BU TARİHE DİKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından haftalık olarak hava durumu haritasını yayımlanırken bazı bölgeler dikkat çekti.  Başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere, Erzincan, Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane içinde uyarılar yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşım kapsamında 25 Kasım 2021 ve 1 Aralık 2021 tarihleri arasında olmak üzere yurdun büyük bir kısmında etkili olacak sağanak yağış, kar ve fırtısı uyarısı yapıldı.


 

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR İÇİN ÖNEMLİ UYARI!


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere birçok il için uyarı yapılırken yarın itibari ile de sağanak yağışın beklendiği açıklandı. 

Beklenen bu yağışların  da etkisini sürdürerek, önümüzdeki haftanın ortasına kadar süreceği belirtilmiştir. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar için de önemli uyarılar yapılırken, oluşabilecek olumsuzluklara karşıda hatırlatmalar ve uyarılar yapıldı.

KAR YAĞIŞI HANGİ İLLERDE ETKİLİ OLACAK?

Diğer  yandan da uyarılar sürerken belirtilen bu illerde başta olmak üzere, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt için de bu akşam saatlerinden itibaren kar yağışı beklendiği açıklaması yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ulaşımda aksamalar ve buzlanma gibi olumsuzluklara engel olmak adına da bölgedeki vatandaşların dikkatli olması uyarılarında bulundu.

9 İL İÇİN SARI KOD UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ayrca uyarı haritasında; Adana, Erzurum, Kayseri, Yozgat, Osmaniye, Erzincan, Gümüşhane, Sivas ve Bayburt’a sarı kodlu uyarlarda bulunarak dikkli olunması gerektiği ifade edildi!



DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR