Müslüme’nin Tutuklanan Dedesi ‘Torunumdur Öpmüşümdür’ Diye Kendini Savundu! Dedesi Babası Çıkmıştı…

Müslüme’nin Tutuklanan Dedesi ‘Torunumdur Öpmüşümdür’ Diye Kendini Savundu! Dedesi Babası Çıkmıştı…
YAYIN TARİHİ: 27.11.2021 13:15:00

10 Kasım 2021’de Mersin’de kaybolan, 19 Kasım günü çoban Ayşe Bacak tarafından cansız bedeni bulunan 3 yaşındaki Yörük kızı Müslüme Yağal hakkındaki son dakikaların ardı arkası kesilmiyor. Dede Hasan Yağal’ın tutuklanmasının ardından çıkan ‘DNA’ları uyuştu, dedesi babası’ çıktı haberlerinin ardından bu kez Hasan Yağal’ın yaptığı iddia edilen skandal savunma gündeme bomba gibi düştü. İşte haberin detayları.

Dedesi Babası Çıkmıştı…Müslüme’nin Tutuklanan Dedesi ‘Torunumdur Öpmüşümdür’ Diye Kendini Savundu! Mersin’de 10 Kasım günü kaybolan 3 yaşındaki Yörük kızı Müslüme Yağal’dan acı haber, 19 Kasım’da gelmişti. Çoban Ayşe Bacak, Müslüme Yağal’ın cansız bedenini bulup, jandarma güçlerine haber vermişti. Ayşe Bacak daha sonra katıldığı Müge Anlı canlı yayınında Müslüme’nin kıyafetlerinin üzerinde olmadığını söyleyerek olayı başka bir boyuta taşımıştı. Müslüme’nin ailesinden 8 kişinin gözaltına alınmasından sonra dede Hasan Yağal’ın tutuklanması kafaları karıştırmıştı. Hasan Yağal’ın tutuklanmasının ardından son dakika haberlerinin ardı arkası kesilmedi. Yörük kızı Müslüme Yağal’ın otopsi raporuna göre dedesi Hasan Yağal aslında Müslüme’nin babasıydı. Ayrıca Müslüme’nin vücudunda Hasan Yağal’ın DNA’sına rastlanmıştı.



Savcılıkta ifade veren anne Selvi Yağal’ın "Kocamın haberi yoktu, bizi korkuttu, bir şey diyemedik" diyerek itirafta bulunduğu ortaya çıkmıştı. Sonrasında Hasan Yağal’ın ailede başka kişilerde cinsel istismarda bulunduğu, Müslüme’nin 13 yaşındaki ablasının da babası olduğu ortaya çıkmıştı. Hasan Yağal’ın sorgusuna dair detaylar ortaya çıkmaya başladı. Hasan Yağal’ın kendisini, "O benim torunum öpmüşümdür" diyerek kendini savunduğu iddia edildi. Öte yandan  Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi'nden yapılan açıklamada, ‘Müslüme'nin dedesi babası çıktı' şeklinde yer alan haberlerin asılsız olduğu belirtildi. 



DEDESİ BABASI ÇIKTI


3 yaşındaki Yörük kızı Müslüme Yağal’ın DNA analizi sonuçlandı. Gelen veriler ise korkunç. Müslüme’nin DNA örneği annesiyle uyumlu babasıyla ile uyumsuzdu. DNA sonuçlarına göre ise Müslüme Yağal’ın babası, dedesi olarak tanınan Hasan Yağal’dan diğer biri değildi. Fakat kan donduran gerçekler bununla da sınırlı kalmadı.

Müslüme’nin annesi verilen ifadede kayınpederi Hasan Yağal’ın, eşi askerdeyken kendine tecavüz ettiğini ama kimseye söylemediğini ilaveten erkek çocuklarından birinin de onun olduğunu açıkladı. Sorgulamayı yapan jandarma ekiplerini bile şoke eden vakanın detaylarına indikçe daha korkunç gerçekler meydana çıktı. Aile içersinde diğer kurbanlar var mı diye inceleyen emniyet güçleri dede Hasan Yağal’ın 13 yaşındaki kendi çocuğuna da cinsel taciz de bulunduğunu meydana çıkardı.



ABİSİ DERKEN DEDESİ TUTUKLANDI

Müslüme bebek olayında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Jandarma ekipleri Müslüme'nin annesi Selvi, babası Mehmet, dedesi Hasan Yağal, anneannesi, babaannesi, kardeşleri ve halasının da aralarında bulunduğu 8 bireyi gözaltına almıştı. Yağal ailesine yakın çevreler Müslüme'nin abisinden şüpheleniyordu.

3 gün süresince gözaltında tutulan şüpheliler prosedürlerinin tamamlanmasının sonrasında adliyeye sevk edildi. Gülnar Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı doğrultusundan sorgulandı. 'Şüpheli' sıfatıyla prosedür oluşturulan Müslüme'nin öz dedesi Hasan Yağal, çıkarıldığı mahkeme doğrultusundan tutuklandı. Geri kalan 7 birey ise serbest bırakıldı. 
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR