Müslüme Yağal'ın dedesi... Müge Anlı'da 'üzerinde kıyafetleri yoktu' denmişti abi derken dede çıktı!

Müslüme Yağal'ın dedesi... Müge Anlı'da 'üzerinde kıyafetleri yoktu' denmişti abi derken dede çıktı!
YAYIN TARİHİ: 24.11.2021 09:35:00

​Müge Anlı'da 'üzerinde kıyafetleri yoktu' denmişti abi derken dede çıktı! Müslüme Yağal'ın dedesi... 10 Kasım 2021 tarihinde Mersin'de kaybolmuştu 3 yaşındaki Müslüme bebek. Bir yandan 200 kişilik bir ekip Müslüme'yi ararken bir yandan da Müslüme'nin ailesi Müge Anlı canlı yayınında dört koldan arama çalışmalarına başlamıştı. Ancak Müslüme bebekten kötü haber geldi. 10 Kasım'da kaybolan Müslüme Yagal'ın cansız bedeni 19 Kasım'da bulundu. Müslüme'nin cansız bedenine ulaşılmasının ardından 8'i de aileden olmak üzere 8 kişi sorguya alınmıştı.

Mersin'in Gülnar ilçesinde 10 Kasım tarihin kaybolan Yörük kızı Müslüme Yağal'dan kara haber 19 Kasım'da gelmişti. Müslüme bebekin cansız bedeni kendisinin tek başına gitmesinin imkansız olduğu bir alanda bulundu. Müslüme Yağal'ın cansız bedeninin bulunmasının ardından hepsi de ailesinden olmak üzere 8 kişi sorguya alınmıştı. Müge Anlı'da Müslüme'yi bulan Ayşe Bacak'ın 'üzerinde kıyafetleri yoktu' açıklaması sonrası yayın yasağı gelmişti. Müslüme'nin olayında son dakika gelişmeleri yaşandı. Müslüme'nin dedesi tutuklandı. Peki Müslüme'nin dedesi neden tutuklandı? İşte detaylar...

Sarıkeçili Yörükleri'nden Yağal ailesi kış mevsimi nedeniyle Mersin'in sahil kesimlerinde konaklamak için göç etti. 10 Kasım günü saat 17:00 sıralarında Yağal ailesinin 3 yaşındaki minik kızları Müslüme, Yanışlı Mahallesi kırsalında çadır kurdukları sırada ortadan kayboldu. Müslüme'den bir daha da haber alınmadı.

Gülnar Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı bizzat olaya el attı ve arama çalışmalarını kendisi yürüttü. Yaklaşık 200 kişilik arama ekibinde, AFAD, itfaiye, jandarma, komando ve belediye ekipleri yer aldı. Ailenin çadır kurduğu alan didik aranırken bir yandan da acılı aile soluğu atv ekranlarında, Müge Anlı ile Tatlı Sert programında aldı. Hem arama kurtarma ekipleri hem de Müge Anlı'nın ekibi minik Müslüme'yi dört koldan aradı. Müslüme Yağal'ın acı haberi 19 Kasım tarihinde geldi. 

Müslüme Yağal'ın cansız bedeni, 19 Kasım'da ailesinin çadır kurduğu noktaya 7 kilometre mesafedeki Karaağaç mevkisinde, çalılıkların arasında bulundu. Yöre sakinleri Müslüme'nin oraya tek başına gitmesine imkan olmadığını söylerken güvenlik güçleri 8 kişiyi gözaltına almıştı. Bu sırada Müge Anlı, Müslüme'nin cansız bedenini bulan çoban Ayşe Bacak'a ulaştı. Ayşe Bacak'ın ifadesi kan donduran cinstendi.

'ÜZERİNDE KIYAFETLERİ YOKTU!'


Ayşe Bacak, Müge Anlı canlı yayınında Müslüme'nin üzerinde kıyafetleri olmadığını, şalvar, ayakkabı ve montunun ayrı bir yerde durduğunu ve buraya tek başına çıkmasının imkansız olduğunu sık sık dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Kıyafetleri üzerinde değildi. Bir çocuğun buraya yürümesi çok zor. Ben de normalde bu bölgeye gelmem. Köpekler havlayınca buraya doğru geldim. Davar otlatıyordum, sonra cansız bedeni gördüm. Hemen kardeşimi aradım. O da muhtara haber verimiş. Jandarmaya teslim ettim sonra evime gittim..."



ABİSİ DERKEN DEDESİ TUTUKLANDI

Müslüme bebek olayında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Jandarma ekipleri Müslüme'nin annesi Selvi, babası Mehmet, dedesi Hasan Yağal, anneannesi, babaannesi, kardeşleri ve halasının da aralarında olduğu 8 kişiyi gözaltına almıştı. Yağal ailesine yakın çevreler Müslüme'nin abisinden şüpheleniyordu.

3 gün boyunca gözaltında tutulan şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Gülnar Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı tarafından sorgulandı. 'Şüpheli' sıfatıyla işlem yapılan Müslüme'nin öz dedesi Hasan Yağal, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Geri kalan 7 kişi ise serbest bırakıldı. 

 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR