Mado olayı nedir, neden boykot ediliyor? Mado sahibi Mehmet Sait Kanbur kimdir, kaç yaşında, nereli?

Mado olayı nedir, neden boykot ediliyor? Mado sahibi Mehmet Sait Kanbur kimdir, kaç yaşında, nereli?
YAYIN TARİHİ: 17.11.2021 11:30:00

Twitter'da binlerce kullanıcı BoykotMado hasthagiyle paylaşım yapıyor. Firmanın sahibi Mehmet Sait Kanbur'un bir röportajında söyledikleri tepki topluyor. İşte tüm detaylar

Mado olayı nedir, neden boykot ediliyor? Mado sahibi Mehmet Sait Kanbur kimdir, kaç yaşında, nereli? Mado hakkında bugün BoykotMADO etiketiyle on binlerce tweet atıldı ve tepkiler sürüyor. Mado sahibi Mehmet Sait Kanbur'un açıklamasında Çin ile ilgili söyledikleri büyük tepki toplamaya devam ediyor. Peki, Mado olayı nedir, neden boykot ediliyor? Mado sahibi Mehmet Sait Kanbur kimdir, kaç yaşında, nereli?



TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMALAR


Çin’deki yatırımlarımız zarar görür” gerekçesiyle iptal eden Mado’nun sahibi Mehmet Sait Kanbur Çin radyosuna konuştu. Kanbur, işin ekonomik tarafına vurgu yaparak yaptığı açıklamada, “İnsanın iki vatanı olur. Biri doğduğu bir de doyduğu yer. Ben bugün Çin’de doyuyorsam ben de Çinliyim.” ifadelerini kulandı.

“Yiwu şehrinde açılış yapılırken eğlenceli bir olay yaşandı. Şehrin belediye başkanı beni makamına davet etti. Güzel bir tören ile karşılandık. Yanımdaki müdürüme heyete benim nereli olduğumu sormasını istedim. Üç defa ‘Ben nereliyim?’ diye sordum. Şaşırdılar. Ben Çinliyim dedim. Ne demek istediğimi sordular. İnsanın iki vatanı olur diye açıkladım. Biri doğduğu bir de doyduğu yer. Ben bugün Çin’de doyuyorsam ben de Çinliyim dedim. Onlar da o zaman biz de Kahramanmaraşlıyız dediler.”

Mado internet sitesinde şu bilgi yer alıyor:

Bugün modern tesislerde üretilen Mado, 150 yıllık serüveninde gelenekselden günümüze dünya standartlarında bir gelişme gösterdi. Katırlar sırtında getirilen kar ile başlayan bu lezzet serüveni, yıllar içinde Yaşar Dondurma ve Gıda Maddeleri A.Ş. bünyesinde birçok şirket ve markayı kapsayan güçlü bir yapıya dönüştü.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR